Talvimyrsky riepotteli Eurooppaa – yksittäisiä ihmisiä kuollut useissa maissa

Myrskyn seurauksena kymmeniätuhansia kotitalouksia oli ilman sähköä
Ulkomaat

Malikiksi nimetty myrsky aiheutti viikonloppuna yksittäisiä kuolemantapauksia eri puolilla Eurooppaa.

Tanskassa poliisin mukaan yksi ihminen kuoli myrskyn seurauksena. Iäkäs nainen oli avannut tallin ovea sisäpuolelta, kun tuuli paiskasi oven auki ja kiskaisi naisen ulos.

Saksassa viikonlopun myrskyssä kuoli yksi ja loukkaantui kaksi ihmistä. Paikallismedian mukaan poliisi tiedotti 58-vuotiaan miehen kuolleen Beelitzissä, kun vaalimainos oli kaatunut tämän päälle. Toinen loukkaantunut jäi kaatuvan puun alle, ja toinen oli törmännyt kaatuneeseen puuhun moottoripyörällä.

BBC:n mukaan Englannissa 9-vuotias poika kuoli lauantaina jäätyään kaatuvan puun alle, ja samoin kävi Skotlannissa kuusikymppiselle naiselle. Britannian pohjoisosia piiskasi sunnuntaina toinen, Corrieksi kutsuttu myrsky.

Puolassa ja Tsekissä raportoitiin molemmissa yksi kuolonuhri.

Lisäksi pahimmillaan yhteensä kymmeniätuhansia kotitalouksia oli myrskyn vuoksi vailla sähköjä. Pohjoismaiset uutistoimistot kertoivat vakuutusyhtiöiden asiakaspalveluiden ruuhkautuneen, kun ihmiset alkoivat ilmoittaa myrskyn aiheuttamista vahingoista.

Ruotsissa voimakkaat tuulet aiheuttivat monenlaisia vahinkoja ja haittoja niin tie-, lento- kuin lauttaliikenteelle. Malmössä rakennusnosturi kaatui myrskytuulessa myöhään lauantai-iltana.

Aftonbladetin mukaan Tukholman eteläpuolella Södertäljen sairaalassa myrsky repi yöllä alas kattotelineitä rikkoen useita sairaalan ikkunoita. Loukkaantumisilta kuitenkin vältyttiin.

Ruotsin liikennevirasto raportoi teiden ja voimalinjojen yli kaatuneista puista muun muassa Hallandissa, Skånessa, Länsi-Götanmaalla ja Itä-Götanmaalla. Maan eteläosissa peruttiin junavuoroja.

Norjassa lentoliikenne katkaistiin turvallisuussyistä väliaikaisesti Bergenissä ja Stavangerissa kovien tuulten vuoksi.

Tanskassa Frederikssundista evakuoitiin esimerkiksi iäkkäitä ihmisiä tulvimisvaaran takia. Juutinrauman silta suljettiin pahimpien tuulten ajaksi liikenteeltä lauantai-illasta sunnuntaiaamuun myrskyn takia.

Saksassakin myräkkä aiheutti hankaluuksia liikenteessä, kun esimerkiksi raiteille putosi oksia ja kaatui puita.