Taloussanomat: Hallituksen linjaus hämmentää ravintolajärjestön pomoa – "Ravintolat voivat joutua ojasta allikkoon"
Hallituksen maanantainen ilmoitus ravintoloiden asteittaisesta avaamisesta kesäkuun alusta lähtien herättää kysymyksiä.
Matkailu- ja ravintola-alaa edustavan MaRa:n toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo Taloussanomille , että asteittaisesta avaamisesta voi koitua jopa taloudellista haittaa.
– Monet ravintolat voivat joutua ojasta allikkoon, Lappi varoittaa.
Lappi muistuttaa, että moni ravintola on saanut merkittäviä vuokranalennuksia ollessaan suljettuna.
– Jos ne nyt joutuvat avaamaan tiukkojen ehtojen kanssa, niin avaamisessa ei välttämättä ole mitään järkeä. On tärkeää, ettei ehtoja tehdä niin tiukoiksi, että ravintoloiden toiminta tehtäisiin kannattamattomaksi, toimitusjohtaja perustelee.
Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi onkin väläytelty rajoituksia aukioloaikoihin, kattoa asiakasmäärille tai aukiolon sallimista vain tietyn tyyppisille ravintoloille.
Esimerkiksi sääntö kahden metrin etäisyydestä pöytien välillä haittaisi Lapin mukaan merkittävästi pienten ravintoloiden avaamista.
Anniskelun rajoittamisesta taas olisi haittaa baareille ja myös alkoholia tarjoileville illallisravintoloille.
Ravintoloiden tilanne on Lapin mukaan joka tapauksessa epävarma, sillä kysynnän suuruudesta ei ole alussa mitään varmuutta.