Sydänliitosta täsmävinkit lapsiperheiden taloudelliseen ruokailuun – sitkeä myytti kannattaa rikkoa
Ruuan kallistuminen tuntuu myös lapsiperheissä, joissa ruokaa pitää olla tarjolla usein ja monipuolisesti.
Kun kokkaat, kokkaa isosti, Sydänliiton ravitsemusasiantuntija Anna Kara ohjeistaa tiedotteessa. Lasagnea, pastakastiketta tai sosekeittoa kannattaa esimerkiksi tehdä tupla- tai triplamäärä ja laittaa osa ruoasta pakastimeen.
Perunoita ja pastaa kannattaa Karan mukaan keittää kerralla reilu kattilallinen, jolloin samalla tulee valmistaneeksi pääraaka-aineen esimerkiksi seuraavan päivän pyttipannuun tai ruokaisaan salaattiin.
Sydänliiton mukaan arkiruokailussa kannattaa rikkoa myytti siitä, että vain itsetehty ruoka olisi hyvää.
Kauppojen valmisruoissa ja puolivalmisteissa on paljon loistavia ja huokeita vaihtoehtoja, Sydänliitto vinkkaa. Tässä niistä Sydänliiton suosikit:
- Purkkihernekeitto. Arjen pelastaja, terveellinen ja tavallisesti lasten mieleen. Halpa. Jos jossain kannattaa oikaista, niin tässä.
- Kalapuikot ja pinaattiletut. Helppo ja nopea, yleensä suosittua lasten parissa. Kaikenlaisia pihvejä ja puikkoja täydentävät kasvislohkot ja tarvittaessa peruna, pasta tai leipä.
- Tortillalätty. Lätty itsessään ei ole järin ravitsevaa ruokaa, mutta sen sisälle voi pistää melkein mitä tahansa: kasviksia, tuoreita tai kypsennettyjä, puikkoja, pihvejä pyöryköitä, edellisen päivän kastikkeenjämät, samoin kuin juustonkannikat. Kokeilla myös kuumentaa tortilla pannulla, laita täytteet sisään ja toinen lätty kanneksi.