SK: Sanna Marin sietää huonosti vastaväitteitä – nimitti Kulmunia maanvaivaksi, itsepäiseksi ja epävarmaksi

Politiikka

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) asema on SDP:ssä vahva, mutta hänen parhaimpiin puoliinsa ei kuulu vastakkaiden mielipiteiden kuuleminen ja sietäminen.

Näin tiivistetään demarien sisäisiä tunnelmia Suomen Kuvalehden julkaisemassa jutussa.

Lehdelle kommentoineen nimettömän demarivaikuttajan mukaan Marin on vahva omissa näkemyksissään eikä tykkää vastaväitteistä. Hänen tokaisunsa hämmästyttävät välillä  kannattajiakin.

– Tuossa asemassa ei voi sanoa, että keksitään jostain ne rahat. Hän on välillä niin punainen, että hirvittää, kommentoija sanoo Suomen Kuvalehdelle.

Jutun mukaan SDP:llä on paljon sisäisiä jännitteitä. Suurin sekoittaja on puolueen puheenjohtaja Antti Rinne, joka haluaa kiihkeästi estää neuvottelemansa hallitusohjelman muuttamisen ja alivaltiosihteeri Päivi Nergin nimityksen valtiovarainministeriön valtiosihteeriksi.

SDP:ssä pelätään, että nykyiselle hallituspohjalle ilman vaaleja on vain yksi vaihtoehto: SDP:n, keskustan ja kokoomuksen hallitus. 

Jutun mukaan pääministeri Marin on menettänyt hermonsa keskustan puheenjohtajan, valtiovarainministeri Katri Kulmunin toimintaan.

Taustavaikuttaja kertoo, että Marinin hermot pettivät vanhustenhoidon henkilöstömitoitusta koskevassa keskustelussa, kun Kulmunin kanta asioihin viipyi.

Marinin kerrotaan valittaneen SDP:n eduskuntaryhmässä, että Kulmuni on ”maanvaiva, itsepäinen ja epävarma”.

– Sanna ei luottanut Katriin, ei missään asiassa, taustavaikuttaja sanoo.

Keskustan kerrotaan jutussa olevan jakaantunut hallitusyhteistyön ja talouspolitiikan suhteen. Myös heikko gallup-menestys rasittaa puolueen toimijoita.

Suomen Kuvalehden haastattelema nimetön keskustavaikuttaja arvioi, että monia keskustalaisia hiertää hallituksen vasemmistosuuntainen talouslinja.

– Mikä on keskustan tie. Onko se viime vaalikauden hallituksen ’köyhät kyykkyyn’ vai jokin muu. Mikä on linja, jota pitäisi kiivaasti valmistella puheenjohtajan johdolla. Talouspolitiikka on se, millä Kulmuni mitataan, keskustavaikuttaja sanoo.

Keskustalainen valtiosihteeri Maria-Kaisa Aula luonnehtii Twitterissä Suomen Kuvalehden jutun lähteitä valikoituneiksi, joilla on ollut vahvoja omia intressejä.

– Mutta tämä ei ole ihan kuranttia, Aula kirjoitti kommentoidessaan Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan Juho Romakkaniemen tviittiä aiheesta.