Saarikko blogissaan: Pidän epäreiluna sitä, että perussuomalaiset ovat omineet isänmaallisuuden käsitteen ja sen symbolit

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) pohtii sunnuntaina julkaistussa blogitekstissään isänmaallisuuden sisältöä ja olemusta.

Hän pitää epäreiluna sitä, että perussuomalaiset ovat omineet isänmaallisuuden symbolit ja käsitteet omiin poliitiisiin tarkoitusperiinsä. Samalla niiden merkitystä on kavennettu.

Saarikon käsitys isänmaallisuudesta on laaja. Hänen mielestään se on muun muassa ylpeyttä – mutta ei sellaista, joka kumpuaa muiden polkemisesta.

– Isänmaa kumpuaa vapaudesta. Sitä ei koskaan pidä ottaa itsestäänselvyytenä, ministeri kirjoittaa.

Saarikon mukaan isänmaa on aina myös jotain suhteutettuna muihin.

– Ei ole Suomea ilman kosketuspintaa muuhun maailmaan.

Hän korostaa myös, ettei isänmaallisuudella perustelu tee huonoista aikeista hyviä automaattisesti.

– Isänmaallisuus on rohkeutta puolustaa sitä, mikä on meille arvokasta, jopa pyhää. On oikeus vaatia, että täällä kunnioitetaan lakia ja hyviä tapoja.

Keskustan puheenjohtajaksi pyrkivä Saarikko painottaa, että keskustassa ollaan sinivalkoisia tekojen kautta ilman, että ratsastetaan ulkoisilla kansallistunnuksilla.

– Isänmaallisuus on mielestämme jokapäiväistä työtä Suomen kehittämiseksi kuntien, kaupunkien, maakuntien, oman valtion ja Euroopankin tasolla.

Kommentit (3)

 • Lukija24

  Yleensä menee niin että jonkun hylkäämä on toiselle aarre.
  Näin on myös isänmaallisuuden suhteen.
  Liittovaltion muodostaminen yhteisvelallisuuteen sitoutuen ei ole isänmaallista se on epäisänmaallista.

  Saarikko voi nyt katsoa peiliin ja muistella mitä tuli päästeltyä suustaan viime vaalien alla Oulussa.
  Saarikko totesi että suomalaiset miehet raiskaavat kolme kertaa enemmän kuin maahanmuuttajataustaiset.
  Minulla itselläni ei ole mitään laiillista maahanmuuttoa vastaan eikä oikeita pakolaisiakaan vastaan.
  Mutta se että tehdään isänmaallisista suomalaisista miehistä poliittisessa puheessa pahempia raiskaajia kuin pakolaiseksi naamioituneista rikollisista on osoitus suhteellisuudentajun menettämisestä jos sitä on koskaan ollutkaan.
  Ne vaalit hävittiin ja niin hävitään nämäkin koska sama peli jatkuu nyt vihervasemmisthallituksessa jossa poljetaan kaikkia niitä arvoja mitkä ovat olleet aina ennen Keskustalle pyhiä.

 • Lukija4

  Ei riitä, että pidetään epäreiluna jonkun muun puolueen omimista jotain asiaa kyseenalaisesti. Jos näin tuntuu, on reilusti ja perustellen haastettava kilpaileva ”yhtiö” – ja selkokielellä, että se peräkylän mummokin sen haasteen omakseen tuntee – selkokielikin on oltava sivistynyttä.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen