Poliisilta lisätietoa: Näin palomiehen hengen vaatinut turma tapahtui

Onnettomuudet

Poliisi on antanut lisätietoa tiistaina Hailuodon jäätiellä tapahtuneesta Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen pelastajan kuolemaan johtaneesta työtapaturmasta.

Pelastustehtävänä oli ollut irrottaa lumeen juuttunut rinnekone eli niin sanottu tamppari, joka oli ollut siirtämässä jäätieltä aurattuja lumimassoja syrjemmäksi jäätien reunasta. Lumeen juuttumisen lisäksi työkoneen keula oli ollut jäihin vajonneena.

Tampparia oli vedetty traktrorin avulla taaksepäin samalla kun pelastaja oli ollut tampparin oviaukossa peruuttamassa sitä taaksepäin. Sen sijaan, että työkone olisi liikkunut taaksepäin, se oli tipahtanut keula alaspäin syvemmälle avantoon vajoten siitä lopulta kokonaan upoksiin.

Tampparin oviaukossa ollut pelastaja vajosi työkoneen mukana mereen, eikä häntä onnistuttu pelastamaan.

Onnettomuus tapahtui noin kolmen kilometrin etäisyydellä Hailuodosta. Tapahtumapaikalle oli mennyt useita pelastustoimen yksiköitä. 

Työtapaturman tutkinta etenee siten, että aluehallintovirasto tekee omia selvityksiään, joiden tulosten perusteella poliisi suorittaa oman tutkintansa. Kuolemasyyntutkinnasta ei tiedoteta enempää.