Panimoliitto tyrmää ravintoloille kaavaillut rajoitukset – "Liiketoiminta ei voi mitenkään kannattaa"
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto suhtautuu nihkeästi suunnitelmiin siitä, että ravintoloiden asiakasmääriä ja anniskeluaikoja rajoitetaan. Ravintolat saavat avata ovensa kesäkuun alussa, mutta niihin kohdistuvista rajoituksista ei vielä ole tarkkaa tietoa.
Esillä on ollut mahdollisuus, että alkoholin anniskelu lopetettaisiin jo iltayhdeksältä tai että asiakaskapasiteetista saisi käyttää vain puolta. Rajoituksilla ylläpidettäisiin turvavälejä.
Panimoliiton mielestä liian tiukat rajoitukset voivat kuitenkin aiheuttaa ravintoloille enemmän haittaa kuin hyötyä.
– Liiketoiminta ei voi mitenkään kannattaa, jos esimerkiksi asiakasmäärän kapasiteetista saa käyttää vain puolta. Kiinteät kustannukset eivät kuitenkaan puolitu, sanoo liiton toimitusjohtaja Riikka Pakarinen tiedotteessa.
Etujärjestön mukaan anniskelun lopettaminen iltayhdeksältä siirtäisi juomista julkisille paikoille ja kotioloihin.