Onko VR johtanut ministeriötä harhaan, keskustan Könttä kysyy – TS kertoo kaluston piilottelusta ja tuhoamisesta kilpailun välttämiseksi

VR

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä kysyy kirjallisessa kysymyksessään liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalta (sd.), onko mahdollista, että VR on antanut ministeriölle epäselviä tietoja kalustoonsa liittyen.

Turun Sanomien (TS) mukaan VR:n kaluston saatavuudessa ja määrässä on toimijoiden välillä vähintäänkin epäselvyyksiä ja viestikatkoksia. Samaisen artikkelin mukaan VR:llä olisi vapaata kalustoa myös uusille yhteysväleille.

Lehden mukaan VR on tuhonnut ja piilotellut kalustoaan välttääkseen kilpailua.

Könttä kertoo tiedotteessaan pitävänsä käsittämättömänä sitä, jos Turun Sanomien tiedot pitävät paikkansa ja VR on toimittanut harhaanjohtavaa tietoa liikenne- ja viestintäministeriön ja ministerin käytettäväksi.

Könttä huomauttaa kysyneensä aiemmassa kirjallisessa kysymyksessään henkilöjunaliikenteen lisäämisestä. Ministeri Harakan vastauksen mukaan ”ongelmaksi nousee soveltuvan kaluston puute.”

– Ministeri totesi vastauksessaan, että VR:llä ei ilmoituksen mukaan ole vapaata lähiliikennekalustoa uusille yhteysväleille. Turun Sanomien tietojen valossa on ministerin vastauksessa ja VR:n kalustotilanteen osalta selkeä ristiriita. On epäselvää, mikä on todellinen tila kaluston saatavuudesta ja määrästä? Mitä tietoja VR on ministerille toimittanut ja miten ministeri on niitä tulkinnut, Könttä kysyy.

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä kysyy, mikä on VR:n kaluston todellinen määrä. Kuva: Jaakko Martikainen