Olympiakomitea: Hallituksen suunnitelma askel oikeaan suuntaan, mutta enemmän odotettiin – "Jos baareihin ja terasseille pääsee, niin on päästävä liikkumaankin"

Hallituksen suunnitelmat koronarajoitusten purkamiseksi avaavat Suomen Olympiakomitean mukaan harrastus- ja kilpailutoimintaa hitaasti muihin yhteiskunnan osa-alueisiin verrattuna.

Olympiakomitea kiittää hallitusta nuorten ulkona tapahtuvan harrastustoiminnan avaamisesta, mutta muilta osin suunnitelma ”kuitenkin edelleen poikkeaa liikunta- ja urheiluyhteisön näkemyksestä”.

–  Liikunnan ja urheilun rajoituksien purkamista on jonkin verran aikaistettu lausuntomme mukaisesti, mutta vaiheistus on edelleen pettymys. Olisimme toivoneet, että hallitus olisi huomioinut paremmin Olympiakomitean ja 119 jäsenjärjestömme yhteisen näkemyksen, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen toteaa tiedotteessa.

–  Valitettavasti harrastajien ja seurojen piina ei ole ohi. Suunnitelma ei ole edelleenkään oikeasuhtainen, kun sitä vertaa yhteiskunnan muiden osa-alueiden rajoituksien purkamisen aikatauluihin. Jos baareihin ja terasseille pääsee, niin on päästävä liikkumaankin, Salonen jatkaa ja lisää, että yleisötapahtumien järjestämiseen luvassa olevat helpotukset ”olivat lämpimästi tervetulleita”.

Olympiakomitea muistuttaa myös huolensa liikunnan ja urheilun taloudellisesta tilanteesta.

Aiemmin Olympiakomitea jäsenjärjestöineen on esittänyt liikunnalle ja urheilulle 65 miljoonan euron tukipakettia seuraavaan valtion lisätalousarvioon.

–  Mitä kauemmin harrastus- ja kilpailutoiminnan aloittamisessa kestää, sitä suuremmat negatiiviset vaikutukset hyvinvoinnille ja taloudelle ovat. Taloudellisten menetysten takia toivomme hallitukselta päätöstä koronatukipaketista mahdollisimman pian, Salonen sanoo.