Näin voit käyttää sitruunaa hyödyksi siivouksessa, mutta vältä muutamia seikkoja

Koti

Sitruunan puristaminen tuntuu joskus työläältä. Mehua tulee ensimmäisellä puristuskerralla ihan hyvin, mutta sitten se tuntuu tyrehtyvän siihen.

Marttojen sivuilla on pieni osuva vinkki siihen, miten mehua voi saada tulemaan sitruunasta enemmän. Yhdestä sitruunasta mehua pitäisi Marttojen mukaan saada peräti puoli desilitraa.

Ohjeen mukaan sitruunaa kannattaa painaa ja pyöritellä pöytää vasten ennen puristamista. Kun sitruuna on halkaistu, kannattaa rikkoa myös sitruunan hedelmälihan rakennetta veitsellä tai haarukalla. Marttojen mukaan sitruunasta saa näin puristettua viimeisetkin mehut irti.

Martat muistuttaa, että sitruuna sopii kätevästi myös siivoukseen muutamissa tilanteissa. Esimerkiksi tummuneiden laattojen puhdistamiseen voi käyttää halkaistua sitruunaa. Puhdistuksen jälkeen laatat kannattaa huuhdella vedellä.

Ohjeessa kuitenkin huomautetaan, että mehun joutumista laattojen välisiin saumoihin kannattaa välttää.

Halkaistua sitruunaa voi kokeilla myös sameiden lasiovien puhdistukseen.

Sitruuna ei kuitenkaan toimi puhdistusaineena samaan tapaan kuin kemiallisesti tuotettu sitruunahappo, vaikka sitruunan teho siivouksessa perustuukin sen sisältämään orgaaniseen sitruunahappoon.

Sitruuna voi aiheuttaa esimerkiksi aiheuttaa tekstiilien tahranpoistossa värjäytymiä.