Moscow Times: Lavrovin mukaan sotaa ei tule, jos se riippuu Venäjästä

Ulkoministeri kuitenkin varoitti edelleen Venäjän kostotoimista, jos sen vaatimukset hylätään.
Venäjä

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mukaan sotaa ei tule, jos asia on kiinni Venäjästä. Moscow Timesin mukaan Lavrov kommentoi Ukrainan tilannetta ja lännen vastauksia Venäjän turvallisuusvaatimuksiin lehdistötilaisuudessa tänään.

Lavrov kuitenkin painotti samalla, että Venäjä ei anna lännen polkea Venäjän etuja ja jättää ne töykeästi huomiotta.

Venäjän ulkoministerin mukaan maan saamat vastaukset vaatimuksiinsa Yhdysvalloilta ja sotilasliitto Natolta olivat hyvin eritasoiset. Vaikka länsi sivuutti Lavrovin mukaan Venäjän keskeisen vaatimuksen, Yhdysvaltain vastaukset saivat häneltä tänään tunnustusta. Naton vastaukset sen sijaan olivat Lavrovin mukaan ”häpeällisiä” ja erittäin ideologisia.

Venäjän ulkoministeri myös syytti länsimaiden hallituksia siitä, että ne ”hysteerisesti edistävät” Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Veteraanidiplomaatti sanoi, että Moskova ei tee kompromisseja sellaisissa kysymyksissä kuten Ukrainan mahdollinen Nato-jäsenyys. Lavrov toisti Venäjän varoitukset kostotoimista, jos sen vaatimukset hylätään.

–  Jos yrityksemme sopia molemmille osapuolille hyväksyttävistä periaatteista turvallisuuden takaamiseksi Euroopassa epäonnistuvat, ryhdymme vastatoimiin, hän sanoi.

Lavrovin mukaan hänen on määrä keskustalla ”lähipäivinä” Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa.