Mörkö-Marko sai fanilauman ympärilleen SuperParkissa – ”Tupailta vantaalaiseen tapaan”

Vantaan Keskusta tarjosi liikunnallisen illan perheille lapsen oikeuksien sopimuksen juhlapäivän kunniaksi
Lapsen oikeudet

Mistä on onnistunut lasten päivän ilta tehty?

Vaikkapa pomppimisesta, kiipeilystä, palloilusta, herkuista ja selfiestä idolin kanssa.

Tammiston SuperPark täyttyi punaposkisista lapsista ja vanhemmista, kun Vantaan Keskusta vuokrasi aktiviteettipuiston tarjotakseen sen perheiden käyttöön.

– Lapset, te olette tämän illan sankareita, kunnallisjärjestön puheenjohtaja Ilmari Kekkonen totesi tervetulosanoissaan.

Saila Mustajärvi bongasi ilmaisen SuperPark-illan sosiaalisesta mediasta ja tuli liikkumaan 2-vuotiaan tyttärensä Filippan kanssa. (Kuva: Pauliina Pohjala)

Keskustalaiset onnistuivat saamaan paikalle myös leijonatähti Marko ”Mörkö” Anttilan, jonka lapset piirittivät välittömästi. Kiekkoilija hymyili selfieissä ja jakoi nimmareita yli tunnin ajan paperilappuihin, käsivarsiin, mörkömukeihin ja pelipaitoihin.

Anttila kertoi pitävänsä lapsen oikeuksien päivää tärkeänä asiana ja tulleensa niiden 30-vuotista merkkipäivää juhlistavaan liikuntailtaan, ”kun kauniisti pyydettiin”.

Suomen maajoukkueet ovat menestyneet tänä vuonna sekä jääkiekossa että jalkapallossa. Anttila kertoi seuranneensa ilolla jalkapallomaajoukkue Huuhkajien etenemistä EM-kisoihin.

– Se on hieno homma, tosi iso saavutus ja historiallinen paikka. Itsellänikin tekisi mieli lähteä pelejä katsomaan ensi kesänä, mutta katsotaan miten ne sopivat aikatauluihin, hän totesi.

Jääkiekkoilijaveljekset Niko, 9, ja Aki, 11, tulivat SuperParkiin ennen kaikkea Mörkö-Markon nimmareita hakemaan, ja sellaiset he myös saivat. (Kuva: Pauliina Pohjala)

Lasten leikkejä seurasi myös keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni. Hän kehui Vantaan keskustalaisia siitä, että he järjestivät oppikirjaesimerkin onnistuneesta tapahtumasta.

– Tämä on tosi hieno juttu, koko perheen tapahtuma ilta-aikaan. Porukkaa on niin paljon, ettei täällä ehdi nähdä kuin vilauksen, kun joku pikkuinen juoksee paikasta toiseen, Kulmuni naurahti.

Tervehdyssanoissaan hän nosti YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta esiin sen tärkeän kohdan, että jokaisella lapsella on samat oikeudet, taustasta riippumatta.

Keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni vaihtoi muutaman sanan leijonatähti Marko Anttilan kanssa. (Kuva: Pauliina Pohjala)

SuperPark-illan ideoi Vantaan kunnallisjärjestössä kaupunkistrategiatyöryhmää vetävä Pirjo Luokkala.

Suurperheen kasvattanut Luokkala piti illan aikana pienen esitelmän lasten kohtaamisesta. Hän sanoi, että lapsi pitää kohdata arvokkaasti omana itsenään, ja aikuiselta vaaditaan heittäytymistä lapsen maailmaan.

– Lapseen täytyy ottaa kontakti sillä tasolla, millä lapsi on.

Luokkala kehotti käyttämään leluja apuna pienten lasten tunteiden käsittelyssä. Lapsen kanssa voi esimerkiksi pohtia, miksi pehmolelukissa on pahalla päällä.

SuperPark-illan ideoinut Pirjo Luokkala sai joukon lapsia avukseen, kun hän havainnollisti aikuisille lasten kohtaamista. (Kuva: Pauliina Pohjala)

Vantaan keskusta-aktiivien arvion mukaan SuperParkissa oli illan aikana noin 600 ihmistä, mitä voi pitää onnistumisena.

Tarjolla olleet piparit, sipsit ja kahvi maistuivat liikkujille.

Keskustalaiset olivat tyytyväisiä siihen, tällä kertaa tempaistiin isosti. Sylvi Merta-Junkkari on ollut mukana keskustan toiminnassa vuodesta 1979, mutta näin isoa kunnallisjärjestön tapahtumaa hän ei ole aiemmin ollut tekemässä.

Merta-Junkkari täytti illan aikana suuren määrän ilmapalloja lasten kotiin vietäväksi.

– Lasten oikeuksien juhlistaminen lämmittää sydäntä, hän sanoi.

– Tämä on tupailta vantaalaiseen tapaan, loistava tapa tehdä kaupunkipolitiikkaa, Pentti Hakulinen myhäili.

Eija Savela kiitteli Pirjo Luokkalaa tapahtuman ehdottamisesta ja siitä, että se saatiin käytännössä toteutettua.

– Pirjo on saanut meidän pienestä joukosta paljon irti, Savela iloitsi.

– Olemme saaneet nauttia yhdessä tekemisestä ja lasten aidosta ilosta. Itse en pystynyt kokeilemaan kaikkia laitteita, mutta luut säilyivät ehjinä, Ilmari Kekkonen naurahti.

Aktiviteettipuistossa viihtyivät vähän isommatkin skuuttaajat ja skeittaajat. (Kuva: Pauliina Pohjala)