Ministeri Mattila ihmettelee väitteitä perhevapaaneuvottelujen torppaamisesta: ”Neuvottelut ovat vielä kesken”

Perhevapaauudistus

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) sanoo olevansa erittäin yllättynyt Helsingin Sanomien väitteestä, jonka mukaan siniset olisi lähes torpannut perhevapaaneuvottelut.

– Teemme hallituksessa parhaamme, että pääsemme soputulokseen perhevapaauudistuksenkin osalta. Neuvotteluthan ovat vielä kesken ja toteuttamiskelpoista mallia etsitään, toteaa ministeri tiedotteessaan.

Helsingin Sanomat uutisoi torstaina perhevapaauudistuksesta, että ”sinisten leirissä hanketta pidetään jo lähes kuopattuna”.

Mattilan mukaan siniset haluaa saada perhevapaauudistuksen maaliin siinä missä muutkin hallituspuolueet.

– Joitain uudistuksia on tarpeen tehdä. Sovitut reunaehdot ovat toki tiukat, hän toteaa.

Työnantajien rooli on Mattilan mukaan merkittävä, kun keskustellaan miesten jäämisestä perhevapaille.

– Meillähän on jo joustoja perhevapaiden käytössä. Kotihoidontuella lasta voi hoitaa kumpi tahansa vanhemmista kolmevuotiaaksi asti, hän huomauttaa.

Mattila korostaa, että työelämään pitää saada enemmän joustoa ja myönteisempää suhtautumista osa-aikatyöhön ja lyhyempään työviikkoon.

– Ja tietenkin myönteisempää ja kannustavampaa otetta isien mahdollisuuteen perhevapaiden käyttöön. Kaikkea ei muuteta lainsäädännöllä. Meille ensisijaista on, että perheiden vapaus päättää vapaiden käytöstä säilyy, ministeri painottaa.