Ministeri Kaikkonen vakuuttaa Puolustusvoimien tarkentavan ruokailuohjeistustaan: “Palveluksessa jaksaminen ei saa jäädä eväistä kiinni“

Puolustusvoimat

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) on ottanut kantaa viime aikoina velloneeseen kritiikkiin varusmiesten ruokahuollosta korona-aikana.

Kaikkonen toteaa facebook-päivityksessään keskustelleensa asiasta Puolustusvoimain komentajan kanssa. Muutoksia tilanteeseen on ministerin mukaan luvassa.

– Puolustusvoimat tarkentaa ohjeistustaan, jolla varmistetaan varusmiesten ruokailun monipuolisuus. Palveluksessa jaksaminen ei saa jäädä eväistä kiinni, Kaikkonen vakuuttaa.

Varusmiesten ruokahuolto korona-aikana on herättänyt keskustelua. Olen keskustellut asiasta Puolustusvoimain…

Julkaissut Antti Kaikkonen Maanantaina 31. elokuuta 2020

Keskustelua julkisuudessa on aiheuttanut joidenkin varusmiesten kokemat ongelmat nimenomaan maastoruokailussa.

Asiasta on tullut yhteydenottoja sekä Varusmiesliittoon että Helsingin Sanomiin.

– On koettu, että maastoruokailussa ruokaa ei ole aina ollut riittävästi tarjolla ja erityisruokavaliot ovat välillä jopa unohtuneet kokonaan”, sanoo Varusmiesliiton puheenjohtaja Topi Korpinen Helsingin Sanomien haastattelussa.

ERÄS heinäkuussa palveluksensa aloittanut varusmies kokee ongelmia myös ruuan terveellisyydessä ja yksipuolisuudessa.

– Ruoka on muhennostyyppistä ruokaa, joka lätkäistään pakkiin. Salaattia ei ole. Joskus leivän päälle saa tomaattia ja kurkkua. Ruoka on yksipuolista ja nälkä ei lähde, hän sanoo.