Marinin muusikkotapaaminen kuohuttaa yhä – Nyt tilittää Sanni

Tapahtuma-ala

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) Kesärannassa järjestämä tapaaminen musiikkialan edustajien kanssa saa edelleen osakseen tiukkaa kritiikkiä.

Sanaisen arkkunsa on avannut myös artisti Sanni.

– Kulttuuri ansaitsee valtiolta nyt kaiken tuen, ei leikkauksia eikä säästötoimenpiteitä, Sanni kirjoittaa Instagramissa.

Tiistaina tiede- ja kultuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) kertoi, että Veikkaus-tuottojen pienentyminen johtaa väistämättä kulttuurialan työpaikkojen karsimiseen ensi vuonna. Kulttuurialalle kohdistuu noin 18 miljoonan leikkaus.

Sanni kertoo ottaneensa pääministerin kutsun vastaan siinä käsityksessä, että tilaisuudessa olisi käyty kriittisiä keskusteluita alan ahdingosta.

– Illallinen oli lopulta hyvin vapaamuotoinen ja koin sen enemmänkin sillanrakentamisena hallituksen ja esiintyvien taiteilijoiden välille. Hiljaa toivoen, että siten näitä painavia keskusteluja voitaisiin jatkossa käydä sille paremmin fasilitoidussa tilanteessa.

– Keskustelua kyllä käytiin, mutta huomattavasti vähemmän ja pienemmällä pieteetillä kun olin valmistautunut.

Sanni vetoaa tiede- ja kulttuuriministeri Kurviseen.

– Antti Kurvinen halusi juhlapuheensa mukaan mm ymmärtää alamme toimijoiden erilaisia ansaintalogiikkoja ja luoda suhteita ymmärtääkseen alaa paremmin. Toivon, että Kurvinen on valmis kuulemaan, kun puhumme nyt.

Muusikko kertoo olevansa kaikesta huolimatta edelleen kiitollinen pääministerin kutsusta.

– Laitoimme artistikollegojen kanssa Kesärannan soimaan yhteismusisoinnista, jotta kenellekään ei jäisi epäselväksi mikä vaikutus kulttuurilla on ilmapiiriin ja tunteisiin.

Sanni kirjoittaakin toivovansa, että hallituksen suunnalta löytyy ymmärrystä ja empatiaa, jotta ”vilpittömän hyvä fiilikseni illan aikana kuulluista paremman tulevaisuuden näkymistä ei valuisi viemäristä alas”.

Pääministeri Marin tviittasi tiistaina, että hallituspuolueiden johtajat etsivät ratkaisua asiaan syksyn aikana.