"Olenko tippunut listalta?" – Kansanedustajat ihmettelevät eduskunnan musiikkiverkoston vähäistä toimintaa

Verkostoa johtava SDP:n kansanedustaja Ilmari Nurminen myöntää Iltalehdelle, että muitakin jäseniä olisi pitänyt kutsua Kesäranta-juhliin
Tapahtuma-ala

Iltalehti selvitti, mikä on eduskunnan musiikkiverkosto, jonka puheenjohtajan ominaisuudessa SDP:n kansanedustaja Ilmari Nurminen osallistui sunnuntaina pääministeri Sanna Marinin (sd.) Kesäranta-juhliin. Kohuttuihin juhliin osallistui musiikki- ja kulttuurialan toimijoita.

Nurminen kommentoi Iltalehdelle, että musiikkiverkosto on sama kuin eduskunnan ”rock-kerho”, jonka puheenjohtajana toimi aikoinaan nykyinen europarlamentaarikko Silvia Modig (vas).

Nurminen ei pyynnöstä huolimatta toimittanut jäsenlistaa musiikkiverkoston nykyisistä jäsenistä, Iltalehti kertoo.

Kansanedustaja harmittelee lehdelle kuitenkin sitä, ettei muita verkoston jäseniä kutsuttu Kesärantaan.

– Keskustelu musiikkiverkoston ympärillä on osoittanut, että verkoston toiminnalle on suuri tarve, ja aion kutsua sen koolle useammin jatkossa, Nurminen sanoo.

Verkoston jäseniä ovat olleet ainakin kansanedustajat Ritva ”Kike” Elomaa (ps.) ja Sari Multala (kok.).

– Ei ole tullut kutsua (Kesärannan tilaisuuteen), Elomaa sanoo.

Multala puolestaan hämmästelee Twitterissä, onko hänet poistettu verkostosta, koska kutsuja tapaamisiin ei ole tullut.

– Kauden alussa tuli ilmoitus, että rock-klubi muuttaa nimensä pop-klubiksi ja Ilmari Nurminen aloittaa pj:na. Sen jälkeen en ole saanut kutsua tapahtumaan/teamsiin, jossa olisi verkostoiduttu tai otettu yhdessä kantaa 1,5v kovasti kärsineen alan puolesta. Olenko tippunut listalta?

Elomaa olisi toivonut, että Marinin juhliin olisi päässyt muita kuin eturivin artisteja.

– Suomessa on pilvin pimein 100-300 euroa keikasta tienaavia riviartisteja. Olisin olettanut, että Marin olisi kutsunut näitä ihmisiä. Minulla on paljon päätoimenaan keikkailevia muusikkoystäviä, jotka eivät ole saaneet korona-aikana yhtään mitään. Osa on myynyt omaisuuttaan ja osalla puoliso elättänyt, Elomaa toteaa.

Monet juhliin osallistuneet musiikki- ja kulttuurialan toimijat tyrmistyivät, kun tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) kertoi tiistaina hallituksessa sovituista kulttuurialan leikkauksista.