Keskustaryhmyri Kurvinen tyrmää arkijärjelle vieraan identiteettipolitikoinnin – “Onko Suomi tullut hulluksi?“

Keskustan puoluevaltuusto

Suomalaista elämänmuotoa ja perinteitä pitää puolustaa pystypäin, mutta omantunnonvapautta ja yksilöllisyyttä kunnioittaen, linjaa keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.

Kurvinen puuttui puheessaan keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Kalajoella viime aikojen identiteettipoliittisiin puheenaiheisiin.

– Koulujen joulujuhlia ei saa pitää kirkossa. Professori vaatii opiskelijoita poistamaan Mannerheimin kuvan seinältä. Poliisi saa useita tutkintapyyntöjä vuosikymmeniä vanhoista televisiosketseistä. Kaupunginvaltuusto päättää viedä lihan ja maidon lasten ja vanhusten lautasilta. Sanomalehti päättää ruveta kutsumaan eduskunnan puhemiestä puheenjohtajaksi, Kurvinen listasi.

– Uskon aika monen kysyvän, onko Suomi tullut hulluksi, hän puuskahti.

Keskustaryhmyrin mukaan tässä ollaan, kun myös Suomeen on rantautunut amerikkalainen identiteettipolitiikka.

– Siihen kuuluu yksipuolinen ehdottomuus, äärimmäinen poliittinen korrektius, kaikesta loukkaantuminen ja vain yksi ”oikea” mielipide. En jaksa uskoa, että tavalliset ihmiset niin kaupungeissa kuin maaseudullakaan haluavat tällaista arkijärjelle vierasta kehitystä. He kaipaavat malttia ja järkilinjaa, Kurvinen sanoi.

Kurvisen mukaan keskustan tehtävä on tuoda esiin ja olla järjen ääni. Huutava tarve järkivaihtoehdolle on etenkin keskustelussa ilmastonmuutoksen torjumisesta.

– Kun tärkeintä päästöjen vähentämiseksi on vähentää nopeasti ja tuntuvasti saastuttavien fossiilisten polttoaineiden käyttöä, Suomessa mietitään, miten eniten hankaloitettaisiin ihmisten arkea. Olisivatkohan asioiden mittasuhteet vähän pielessä?

Kurvisella oli sanottavaa myös opposition tarjoamista budjettivaihtoehdoista. Hänen mukaansa viikolla käyty varjobudjettikeskustelu osoitti, ettei oppositiosta ole ihmisten arjen parantajaksi.

– Suomessa on pitkästä aikaa todellinen oikeisto, sanoisin jopa, että laitaoikeisto.

Kurvinen huomautti, että perussuomalaiset esittävät tärkeitä asioita, mutta talouspuoli on kuin vuotava ämpäri. Pintaa raaputtamalla löytyy Jussi Halla-ahon kylmä ja kova linja maaseutua kohtaan.

– Perussuomalaiset leikkaisivat juustohöylällä sata miljoonaa yritystukia. Juustohöyläys siellä tarkoittaisi leikkauksia kansallisiin maataloustukiin ja maatalouden lomitukseen sekä energiaverotuksen kiristymistä.

Kokoomuksen paperi on Kurvisen mielestä ”alusta loppuun VIP- ja bonuskortti kaikista rikkaimmille”.

Kurvinen huomautti, että kokoomus katkaisisi ja leikkaisi eläkkeen kertymisen työttömiltä.

– Tämä työttömien eläkkeen poisto on oikeistolaisinta mitä Suomessa on vuosiin kuultu. Kokoomuksen vaihtoehto on oikeistolaisinta mitä Suomessa on vuosiin kuultu!