Puoluesihteeri Pirkkalainen: Keskustan uusi ohjelmatyö on jo käynnissä – puoluetyöhön tulee ensi vuonna uusia sähköisen osallistumisen muotoja

Puoluevaltuusto

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen korosti ohjelmatyön aatteellista merkitystä keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Kalajoella.

– Minusta meillä on nyt puolueessa oiva hetki pohtia, miksi ihmiset ylipäätään ovat mukana politiikassa. Vastaus tietysti on, että vaikuttamisen takia, Pirkkalainen sanoi.

– Ohjelmatyö ja erilaiset aatteelliset keskustelut ovat meille tärkeitä. Kun osallistetaan ja osallistutaan, puhutaan ja vaikutetaanu ja uskalletaan käydä vaikeistakin asioista keskustelua puolueen sisällä, se kasvattaa meitä ymmärtämään toisiamme ja löytämään yhdessä suunnan tulevaisuuteen.

Puolueen uudistusohjelmatyössä sovitaan 2020-luvulle vievistä toimintatavoista ja vuoteen 2030 yltävästä visiosta. Pirkkalainen toivoi puoluevaltuutettujen ottavan tässä työssä aktiivisen roolin.

– Viedään määrätietoisesti keskustelu keskustan syvimmästä ideasta kentälle ja keskustalaisten keskuuteen.

Osallistumisen mahdollisuuksia on Pirkkalaisen mukaan kehitetty uuden puheenjohtajan Katri Kulmunin johdolla reippaasti. Perinteisen toiminnan rinnalle on tulossa ensi vuoden aikana entistä enemmän sähköisiä toiminnan muotoja sekä koulutuksia.

Kuntavaaleihin valmistautumisessa on Pirkkalaisen mukaan tärkeintä paikallisen näkyvyyden nostaminen ja ehdokashankinnan aloittaminen.

– Keskusta on ennen muuta kuntapuolue. Olemme vahvoja paikallisesti. Meillä oli viime vaaleissa ylivoimaisesti eniten ehdokkaita ja valtuutettuja meillä on 2 800 ympäri Suomen.

Tavoitteet seuraaviin kuntavaaleihin on Pirkkalaisen mukaan asetettu realistisesti.

– Emme tavoittele täysiä listoja vaan sitä, että jokaisessa kunnassa olisi yksi ehdokas enemmän kuin viimeksi.

Pirkkalainen käsitteli puheessaan myös puolueen talouden sopeuttamista viime kevään vaalitappion jälkeen. Ensi vuoden pudotus puoluetuessa on 2,6 miljoonaa euroa suhteessa aikaisempaan.

– Säästöt ovat kohdistuneet kaikille toiminnan tasoille ja kaikille tahoille, joita puoluetuki koskettaa. Naisjärjestö ja Suomenmaa saivat osansa leikkauksista, monessa piirissä toiminnanjohtajat ovat olleet lomautettuina ja puoluetoimisto on henkilöstömäärältään varmastikin historiallisen pieni, Pirkkalainen totesi.