Keskustanuorten Markkanen pettyi ryhmänjohtaja Kurvisen vastaukseen sukupuolten määrästä – “Puolueen linja haltuun nyt!“

Keskusta

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat ottivat kantaa sukupuolten määrään Ylen Marja Sannikka -ohjelman kyselyssä.

Keskustan, kristillisdemokraattien, nyt-liikkeen ja perussuomalaisten puheenjohtajien mukaan sukupuolia on kaksi: nainen ja mies. Heidän mukaansa lakiin ei tule kirjata useampaa sukupuolta.

Keskustanuorten puheenjohtaja Hanna Markkanen kritisoi keskustan eduskuntaryhmää johtavan Antti Kurvisen vastausta, jonka hän sanoo olevan puolueen linjan vastainen.

– Keskusta linjasi Sotkamon puoluekokouksessa tunnustavansa sukupuolten moninaisuuden, joten menikö nyt vastaus väärin, Markkanen kysyy Kurviselta Twitterissä.

Markkanen toteaa keskustan puoluekokouksen puoltaneen keskustanuorten aloitteeseen sisältyvää ehdotusta, jonka mukaan tulisi selvittää, olisiko syytä Suomessakin säätää laki, joka sallii sukupuolimerkinnän jättämisen avoimeksi.

Riippumatta tästä selvityksestä puoluekokous puolsi sitä, että intersukupuolisella henkilöllä tulee olla oikeus ilmoitusmenettelyllä vaihtaa sukupuoltaan koskeva merkintä, Markkanen kertaa keskustan linjaa.

– Puolueen linja haltuun nyt!, Markkanen toteaa.

Kurvisen kanta sukupuolien määrään nousi esiin myös hänen virtuaalisessa tupaillassaan tiistai-iltana.

Kurvinen sanoi huomanneensa, että ”entinen keskustanuorten puheenjohtaja sai Twitterissä noottia nykyiseltä puheenjohtajalta”.

Kurvinen myönsi, ettei hän tiedä tarkkaan keskustan puoluekokouksen linjaa aiheeseen.

– Minun täytyy se keskustan puoluekokousvastaus katsoa. Kyllähän keskusta suhtautuu suvaitsevasti ja avoimesti kaikenlaisiin ihmisiin. Meillä lähtee kaikki toiminta ihmisyydestä, siitä että jokainen ihminen on arvokas, ihmisarvo on jakamaton, ketään ei saa syrjiä, ja yhteiskunnassa pitää olla sijaa erilaisille ihmisille ja elämäntavoille, Kurvinen muotoili.

Keskustaryhmyri sanoi kertoneensa oman kantansa Ylelle, kun häneltä kysyttiin, montako sukupuolta on, ja montako sukupuolta pitää lainsäädännössä tunnistaa.

– Minä vastasin että olen sitä mieltä, että on kaksi sukupuolta.


Antti Kurvisen kommentit lisätty kello 20.44.