Keskustan Savola pettyi hallituksen turvepäätökseen – "Alalle on laiha lohtu se, että ilman keskustaa veronkorotus olisi ollut paljon suurempi"

Budjettiriihi

Keskustan eteläpohjalainen kansanedustaja Mikko Savola on harmistunut budjettiriihen päätökseen korottaa turpeen verotusta.

Hallitus päätti kiristää verotusta 2,7 eurolla megawattituntia kohti. Verotus kiristyy lisää, jos päästöoikeuksien hinnat ovat liian matalalla.

– Tähän osaan olen pettynyt. Jokainen sentti lisää turpeen veroa on liikaa, Savola kirjoittaa Facebookissa.

– Alalle on laiha lohtu se, että ilman keskustaa veron korotus olisi ollut paljon suurempi. Hallituskumppanit olisivat halunneet moninkertaistaa veron. Jos olisin itse saanut päättää, turveveron nostamiselta olisi ollut syytä pidättäytyä kokonaan, Savola lataa.

Kansanedustajan mukaan nopeasti muuttuvalla alalla veronkorotus osuu erityisesti yksityisyrittäjiin.

– Riski tuontipolttoaineiden määrän kasvuun on ilmeinen. Huoltovarmuudestakin on pystyttävä huolehtimaan, Savola jatkaa.

Savola painottaa, että nyt on keskeista löytää tukimuotoja näille yrittäjille.

– Etelä-Pohjanmaalle kolaus on erityisen suuri. Teen kaikkeni, että tämä raha ohjautuu maksimaalisesti näille yrittäjille. Pelastetaan mitä pelastettavissa on ja jatketaan taistelua.

Budjettiriihi on käyty ja talousarvio ensi vuodelle esitetty. Se sisältää paljon hyvää, muun muassa tukea kunnille ja…

Julkaissut Mikko Savola Keskiviikkona 16. syyskuuta 2020

Turve herätti jo ennen budjettiriihen lopputuloksen julkaisemista tunteita keskustassa.

Keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen kommentoi Ilta-Sanomien jutussa, että veron korotuksen hyväksyminen on suora isku maaseudun työpaikkoihin.

– Sen hyväksyminen on keskustan loppu, ympäristövaliokunnan puheenjohtajana istuva Hoskonen ryöpytti.