Tunnetko grillinhuollon sipulikikan? – "Auttaa irrottamaan rasvaa"
Kesäkeittiöiden aika on ollut jo monen viikon ajan ja jatkuu vielä monta viikkoa. Kesäkeittiön keskipiste on melkein aina grilli.
Grillin puhdistaminen on tärkeässä roolissa siinä, että grillaus onnistuu jatkossakin.
– Grillin puhtaus vaikuttaa suoraan myös siellä kypsennettävään ruokaan. Puhdistamaton grilli kuumenee epätasaisesti ja saattaa hidastaa ruoan kypsymistä, Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtaja Reetta Alastalo sanoo tiedotteessa.
Helpoimmalla grillin huoltotoimissa pääsee yhtiön mukaan, kun muistaa puhdistaa ritilät sekä rasvapellin jokaisen käyttökerran jälkeen. Puhdistus kannattaa tehdä lämpimänä, jolloin palaneet ruokajäämät ja rasva lähtevät irti näppärästi.
– Puhdistukseen kannattaa valita messinki- tai teräsharja, joka ei naarmuta grillin pintoja. Harjaa ritilät hellästi puhtaiksi ja pyyhkäise enimmät rasvat pois rasvapelliltä. Näin pienennät myös rasvapalon riskiä, Alastalo neuvoo.
– Vaihtoehtoisesti grillin puhdistukseen voi kokeilla sipulia. Leikkaa sipuli puoliksi ja hankaa ritilät puhtaiksi leikkuupinnalla. Sipulin mehu auttaa irrottamaan rasvaa luonnollisesti ja tuo samalla ruokaisan tuoksun, hän jatkaa.
Grillauksen yhteydessä noella tahriintuneet tekstiilit puolestaan puhdistuvat tiedotteen mukaan tarvittaessa parhaimmin ruokasoodasta, talkista ja suolasta valmistettavalla seoksella.