Keskustan Petri Honkonen tyrmistynyt: "Malmin paalutus uhkaa Suomen ilmastotavoitteita"

Malmin lentokenttä

Kansanedustaja ja keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen on tyrmistynyt tiedoista, joiden mukaan Malmin lentokentän rakentaminen aiheuttaisi valtavat hiilidioksidipäästöt.

Infrayhtiö Rambollin tuoreimman laskelman mukaan Malmin lento-aseman alueelle kaavailtu 25 000 asukkaan lähiö aiheuttaa ainakin 343 miljoonan kilon päästöt. 

– Helsingin kaupunginjohto on aikaisemmin perustellut Malmin päästöjä sillä, että esimerkiksi rakentamiseen tarvittavan betonin päästöt aiheutuvat muualla kuin Helsingissä. Eihän tuossa ole mitään järkeä. Sulkeeko Helsinki silmänsä Malmin rakentamisen päästöiltä, Honkonen kysyy tiedotteessaan.

Helsinki on Honkosen mukaan unohtamassa täysin hallituksen tavoitteet ympäristöllisesti kestävästä kaupunkikehityksestä.

– Tieto siitä, että Helsinki ei edes aio odottaa ympäristöystävällisempiä materiaaleja osoittaa täydellistä välinpitämättömyyttä koko Suomen ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa kohtaan, Honkonen jyrisee.

Petri Honkonen haluaa, että Helsingin johtavat puolueet vihreät ja kokoomus kääntäisivät suunnan ennen kuin on liian myöhäistä.

– Elävä ja ympäristöllisesti kestävä pääkaupunki on myös mainekysymys Suomelle, hän muistuttaa

Myös Helsingin keskustapiirin puheenjohtaja Antti Siika-aho yhtyy Honkosen näkemyksiin.

Siika-aho muistuttaa, että Malmin rakentaminen oli ideologinen päätös.

– Uusia ja ympäristöllisesti kestäviä asumisratkaisuja saataisiin tiivistämällä ja esimerkiksi täydennysrakentamalla. Keskustalle on tärkeää, että asuminen on kohtuuhintaista ja kestävää jokaiselle helsinkiläiselle.