Keskustan Honkonen Kunnallisalan kehittämissäätiön hallituksen puheenjohtajaksi

Kunnallisalan kehittämissäätiö

Kunnallisalan kehittämissäätiön KAKSin hallituksen puheenjohtajaksi on valittu kansanedustaja Petri Honkonen (kesk), KAKS kertoo tiedotteessaan.

– Kunnallisalan kehittämissäätiö on näköalapaikka kunta- ja julkishallinnon sekä kuntatutkimuksen maailmaan, Honkonen toteaa tiedotteessa.

Honkosen mukaan KAKS on kokoluokkaansa suurempi ja vaikuttavampi toimija edistäessään kunta-alan tutkimusta ja yhteiskunnallista keskustelua.

– Juuri nyt näitä molempia tarvitaan historiallisen suuren sote-uudistuksen toteutuessa.

Honkosen edeltäjä, kansanedustaja Antti Kurvinen (kesk.) erosi säätiön hallituksesta tultuaan nimitetyksi tiede- ja kulttuuriministeriksi loppukeväästä. Mandaatti tuli lyhyen ajan sisällä uudelleen täytettäväksi.

Keskustan varapuheenjohtajanakin toimiva Honkonen on 34-vuotias toisen kauden kansanedustaja Keski-Suomen vaalipiiristä vuodesta 2015 alkaen. Hän toimii eduskunnassa muun muassa perustuslakivaliokunnassa.

Koulutukseltaan Honkonen on filosofian maisteri ja historian ja yhteiskuntaopin aineenopettaja. Kotikuntansa Saarijärven kaupunginvaltuustossa hän on toiminut vuodesta 2013 alkaen.