Keskustan Honkonen: Biokaasun lisääminen jakeluvelvoitteeseen kasvattaa kotimaista kysyntää – “Tuo työtä ja elinvoimaa koko Suomeen“

Liikenne

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen on tyytyväinen hallituksen tänään antamaan lakiesitykseen uusiutuvien liikennepolttoaineiden jakeluvelvoitteen laajentamisesta.

Esityksessä biokaasu ja sähköpolttoaineet tulevat osaksi jakeluvelvoitetta. Tavoitteena on edistää kotimaisten uusiutuvien polttoaineiden tuotantoa ja vähentää liikenteen päästöjä.

– Biokaasun lisääminen jakeluvelvoitteeseen on erinomainen asia. Esitys lisää kotimaisen biokaasun kysyntää, joka taas tuo vauhtia uusiin investointeihin biokaasun tuotannossa maatiloilta suurempiin laitoksiin, Honkonen sanoo tiedotteella.

Honkonen kertoo valinneensa itse kaasukäyttöisen auton viime syksynä ajamansa peurakolarin jälkeen. Hänen tuolloinen dieselautonsa meni kolarissa lunastuskuntoon. Uuden nelivetoisen maastoautonsa Honkonen muutti kaasukäyttöiseksi paikallisella yrittäjällä.

– Onhan se hienoa ajaa kotimaisella polttoaineella ja käyttää paikallisen yrittäjän palveluita muuntotöissä. Tämä tuo sitä työtä ja elinvoimaa koko Suomeen.

Tällä hetkellä kaasuautojen suosiota on heikentänyt erityisesti tankkauspisteiden vähäinen määrä. Sitä selittää osaltaan kaasuautojen vähäisestä määrästä johtuva maa- ja biokaasun vähäinen kysyntä.

– Täältä kotoani Saarijärveltä katsottuna lähin kaasun tankkauspiste on noin 70 kilometrin päässä Jyväskylässä. Tilanne on tätäkin haasteellisempi esimerkiksi Itä- ja Pohjois-Suomessa. Jakeluvelvoitteen laajentaminen tuo biokaasun yhä useamman ulottuville, Honkonen summaa.

Kommentit (2)

  • Lukija21

    Miten käy biokaasun hinnan/verotuksen, kun/jos sekoitevelvoite tulee voimaan? Velvoitteilla on tapana nostaa ”pumppuhintoja”. Ne valitettavasti koskettavat eniten pitkiä matkoja ajavia ja maaseudulla asuvia. Honkoselle tärkeintä näyttää olevan maaseutuelinvoiman näennäisen kasvattamisen puolesta puhuminen kuntavaalien alla kuin linjakas liikenteen verotus. Mitä järkeä on ajaa autolla 70 km päähän tankkaamaan fossiilista kaasua, johon on sekoitettu pieni määrä biokaasua? Yhtä hullua kuin ostaa fossiilisesta öljystä valmistettua betonia, jota ei ole koskaan ollut olemassakaan. Sen Honkonenkin tietää.

  • Nipsu

    Hyvä uudistus! Lisää tankkauspaikkoja niin siitä se lähtee… Olen tyytyväinen Honkosen työskentelyyn… Nipsukin hankkii kaasuauton – haluan ajella samalla tavalla kuin Honkonen! Luonnon hyvinvointi taustalla… Tää on sitä järkivihreyttä! Tuen hanketta! Ja onhan se kotimaista <3

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen