Keskustan eduskuntaryhmä haluaa lisätä avoimuutta julkistamalla omat vierailukohteensa ja eduskunnassa tavatut sidosryhmät

Eduskunta

Keskustan eduskuntaryhmä julkistaa listan sidosryhmistä, joita se on tavannut kuluneen vuoden aikana.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoo, että keskusta on osaltaan valmis muutoksiin eduskunnan käytännöissä avoimuuden lisäämiseksi. Viime viikkoina on käyty keskustelua eduskunnan vierailijalistoista ja niiden julkisuudesta. Eduskunnan kansliatoimikunta selvittää asiaa ja palaa johtopäätöksineen aikanaan.

– Haluamme kuitenkin puolustaa yksittäisen ihmisen oikeutta tavata kansanedustajaa ilman, että nimi päätyy lehteen, Kaikkonen täsmentää.

Ryhmän yhteisiä tapaamisia on ollut kahta laatua.

– Olemme joko eduskuntaryhmänä kutsuttuina vierailleet eri kohteissa tai sitten eduskunnassa on järjestetty aamuisin aamukahvitilaisuuksia eduskuntaryhmän jäsenille.

Kaikkosen mukaan tilaisuuksiin osallistuminen on ollut kansanedustajille vapaaehtoista. Eduskuntaryhmän tilaisuuksien lisäksi valiokuntaryhmät ja kansanedustajat tapaavat itsenäisesti eri sidosryhmien edustajia.

Keskustan eduskuntaryhmä on ollut tänä vuonna SAK:n, Suomen Yrittäjien, Helsingin yliopiston, Alkon, Metsäteollisuuden, Suomen Pankin ja Kevan vieraana.

Keskustan ryhmä on tavannut eduskunnassa järjestetyissä tilaisuuksissa Superin, Paltan, Metsä Groupin, Metsähallituksen, Tehyn, Sahateollisuuden, STTK:n, Bioenergia ry:n, valtion pääsopijajärjestöt JHL:n, Pardian ja JUKO:n, Päivittäistavarakauppa ry:n, Ekonomiliiton, Teollisuuden palkansaajat, Kepan ja Eläkeliiton. Lisäksi Suomen Lähikoulut ry:n, Kesko Oyj:n ja Päivittäistavarakaupan yhteisen tapaamisen aiheena oli lähipalvelut.