Keskustan Aittakumpu kehottaa Elokapinaa ottamaan esimerkkiä autoilijoista

Politiikka

Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu kehottaa Elokapiaa ottamaan esimerkkiä autoilijoista.

Autoilijat järjestävät lauantaina jo toisen mielenilmauksen tälle syksylle.

Stop autoilijoiden kuritukselle -ryhmän järjestäjien lähtökohtana on osoittaa mieltä Suomen lakia sekä poliisin ohjeita kunnioittaen ja noudattaen, Aittakumpu toteaa.

Aittakumpu kertoo tiedotteessaan olevansa sitä mieltä, että asioihin ei vaikuteta lakia rikkomalla ja uhkailemalla, vaan asiallisen viestinnän ja rakentavan keskustelun kautta.

– Autoilijoiden ryhmä edellyttää osallistujiltaan lakien ja poliisin ohjeiden noudattamista. He ovat myös saaneet viestiään läpi. Budjettiriihessä ei tehty ilmastonmuutoksen torjunnan tai minkään muunkaan nimissä päätöksiä esimerkiksi turhista ja tehottomista polttoaineiden veronkorotuksista tai kansallisesta päästökaupasta. Tällä linjalla tulee jatkaa, hän sanoo.

Aittakumpu esittää myös toiveen siitä, että media antaisi enemmän näkyvyyttä lakia noudattavien kuin sitä tietoisesti rikkovien viestille.

– Mielenosoitus on perusoikeus, mutta se pitää toteuttaa maan lakien mukaisesti. Toivon, että niin media kuin poliitikot ottavat autoilijoiden tärkeän viestin vakavasti. Rohkaiskoon tämä myös Elokapinaa toimimaan lakien puitteissa.