Keskustalaiset iloitsivat Niskasen pronssista ja koko joukkueen menestymisestä – "Voi Iivo missä kunnossa olet"

Olympialaiset

Useat keskustalaiset poliitikot tuulettivat riemuissaan hiihtäjä Iivo Niskasen pronssimitalia sunnuntaina.

Niskanen hiihti sinnikkäällä taistelulla pronssia miesten 30 kilometrin yhdistelmäkilpailussa. Hänen edelleen ehtivät Venäjän Alexander Bolshunov ja Denis Spitsov.

Keskustalaiset antoivat tunnustusta myös seitsemmänneksi hiihtäneelle Perttu Hyväriselle ja kisojen ensikertalaiselle Remi Lindholmille, joka oli kisan 25:s.

Urheiluasioista vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen luonnehti tviitissään Niskasta upeaksi urheilijaksi.

Tiede- ja kulttuuriministerin pestiä aiemmin hoitanut kansanedustaja Hanna Kosonen riemuitsi Niskasen mitalin ohella koko joukkueen menestymisestä.

Kososen päivityksessä Niskasen mitalin sanottiin olevan Suomen ensimmäinen koskaan yhdistelmäkisassa. Hiihtäjä Krista Pärmäkoski sai kuitenkin neljä vuotta sitten olympiapronssia naisten yhdistelmähiihdossa, joten tarkennuksena todettakoon, että Niskasen pronssi on ensimäinen suomalaismiehen saama mitali kyseisellä hiihtomatkalla.

– Ai että! Voi Iivo missä kunnossa olet, Kosonen tuuletti.

Kaikkien suomalaisten menestymiseen kiinnitti huomiota myös kansanedustaja Eeva Kalli.

Kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.) kirjoitti, ettei voi television katsojana edes kuvitella, kuinka kova urakka mitalin metsästäminen oli. Ovaska kiinnitti huomion myös Suomen talviseen säähän. Sen hän sanoi kelpaavan hyvin tulevien olympiamenestyjien harjoitteluun.

– Ulkona tulee lunta reippaasti. Harrastusolosuhteet tuleville niskasille ja hyvärisille tänä talvena täydelliset.

Keskustaveteraani Seppo Kääriäinen riemuitsi siitä, että sekä Niskanen että seitsemänneksi hiihtänyt Hyvärinen edustavat Pohjois-Savoa ja Puijon Hiihtoseuraa.

– Iivo – Vieremä, PHS – hieno hiihto. Pronssi yhdistelmässä on kova juttu. Samoin Pertun – Riistavesi, PHS. – seitsemäs. Raskas kilpailu. Tämä on kestävyysurheilua.

Kääriäinen antoi tunnustusta myös kisojen ensikertalaiselle Remi Lindholmille.

Niskasen ja Hyvärisen pohjoissavolaisen taustan nosti esiin myös keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen, joka uudelleentviittasi Pohjois-Savon liiton päivityksen.

Suomalaismenestyksestä Twitterissä riemuitsivat myös ainakin kansanedustajat Joonas Könttä ja Mikko Kärnä sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.