KSML: Meppi Teuvo Hakkarainen maksoi Suomeen nolla euroja veroja – ihmettelee asiaa itsekin

Verot

Europarlamentaarikko Teuvo Hakkaraisen (ps.) verotettaviksi tuloiksi vuodelta 2020 on merkattu nolla euroa, kertoo Keskisuomalainen. Näin ollen Hakkarainen ei ole maksanut viime vuonna lainkaan veroja Suomeen.

Lehden tavoittama Hakkarainen kertoo ihmettelevansä asiaa itsekin. Hän sanoo viime vuoden tuloikseen noin 107 000 euroa. Veronsa hän sanoo maksaneensa joka kuukausi.

Perussuomalaismeppi arvelee nollatulojen syyksi verottajan virhettä.

Hakkarainen on edelleen kirjoilla kotipaikkakunnallaan Viitasaarella Keski-Suomessa. Vuonna 2019 hänen verotietonsa näkyivät verottajan tilastoissa normaalisti.

Syy Hakkaraisen verotietojen katoamiseen voi olla se, että hän on maksanut veronsa joko Belgiaan tai Hondurasiin.

Keskisuomalainen kertoo, että verottajan mukaan europarlamentaarikoihin voidaan soveltaa niin sanottua puolen vuoden sääntöä. Mikäli henkilö oleskelee työntekovaltiossa enemmän kuin 183 päivää vuodessa, työntekovaltiolla on oikeus verottaa henkilön palkkatuloja.

Hakkaraiselle näyttää käyneen juuri näin, Keskisuomalainen toteaa. Meppi oleskeli vuonna 2020 pitkiä aikoja muun muassa Hondurasissa.

Meppien tuloista maksetaan yleensä ensin verot Euroopan unionille. Sen jälkeen heidän kotivaltioillaan on oikeus periä ylijäävä osuus kotimaan veroina.