IS: Savonlinna perui päätöksensä – pääkaupunkiseudulla tai Kemissä käyneiden lapsien ei enää suositella jäävän kotiin

Koulut

Savonlinna on perunut suosituksensa, jonka mukaan pääkaupunkiseudulla tai Kemi–Tornion alueella viime aikoina vierailleet peruskoululaiset eivät osallistuisi lähiopetukseen kahteen viikkoon.

Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Kaupunginjohtaja Janne Laine perusteli lehdelle suosituksesta luopumista sillä, että sen noudattaminen olisi aiheuttanut muutenkin kuormitetulle koulutoimelle paljon ylimääräistä työtä.

Itä-Savo uutisoi aiemmin Savonlinnan suosittelevan, että pääkaupunkiseudulla tai Kemi–Tornion alueella käyneet lapset eivät osallistuisi peruskoulujen lähiopetukseen tai varhaiskasvatukseen kahteen viikkoon matkalta palaamisen jälkeen.

Kaupunginjohtaja Laine kertoi Itä-Savolle, että suosituksen tarkoituksena oli muun muassa vähentää koronatartunnan riskiä koulukuljetuksissa.

Itä-Savo lisäksi kertoi, että Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Sosterin vs. johtajaylilääkärin Jaana Luukkosen mukaan Sosteri ei osallistunut Savonlinnan kaupungin antaman suosituksen valmisteluun.

Luukkonen sanoi lehdelle aiemmin, että Sosterin näkemys on, että suosituksella ei ole lääketieteellistä perustetta eikä suositus perustu tartuntatautilakiin eikä valtakunnallisiin suosituksiin.

– Oletusarvoisesti lapsi on terve, kun hän menee kouluun, Luukkonen sanoi lehdelle.