IL: "Unelmapestiinsä" ympäristöministeriksi nousevan Emma Karin mielestä Suomessa on ilmastohätätila

Politiikka

Ympäristö- ja ilmastoministeriksi marraskuussa nouseva Emma Kari aikoo nostaa ilmasto- ja ympäristöasioita esille entistä voimakkaammin.

– Sisällöllisesti tässä ei ole varmasti mitään suurta linjanmuutosta tulossa, koska ministeri (Krista) Mikkonen on tehnyt todella hienoa työtä, ja yhteiskokous kiitti häntä siitä hyvin laajasti, Kari sanoo Iltalehdelle (IL).

Kari sijaistaa ministerinä myös vanhempainvapaalle jäävää Maria Ohisaloa hallitusviisikossa vihreiden edustajana. Istuva ympäristöministeri Krista Mikkonen siirtyy nyt sijaistamaan Ohisaloa sisäministerinä. Palatessaan Ohisalo siirtyy kuitenkin ympäristöministeriksi.

IL:n kysymykseen siitä, onko Suomessa ilmastohätätila, tuleva ilmastoministeri vastaa myöntävästi.

– Kyllä on. Tästähän ei ole sinänsä hirveästi epäselvyyttä. Myös tasavallan presidentti totesi tämän vähän aikaa sitten YK:n puheessaan. Meillä on meneillään kriisi, jota voi täysin perustellusti verrata hätätilaan.

Kari kuvaa ympäristö- ja ilmastotyötä maailman tärkeimmäksi työksi. Lehden kysymykseen ministerin ”ensimmäisestä päiväkäskystä” Kari vastaa kuten pitääkin.

– No, kyllä se on ihan vaan toteuttaa tätä tietä hiilineutraaliin Suomeen, ja torjua luontokatoa.

Karin mukaan eduskuntaryhmän puheenjohtajan pesti on tärkeä, mutta ympäristö- ja ilmastoministerin pesti on hänelle ”unelmapesti”, IL kertoo.

– Syy siihen, minkä takia olen alun perin lähtenyt politiikkaan, on luonnonsuojelu ja ilmastokriisin torjuminen. Ei siinä kohtaa ihmiselle voi parempaa pestiä olla kuin tämä, että kyllä tämä on minulle ihan unelmapesti.