HS: Muutos suosikkijuustoon – "Asiakkaat pettyneitä ja surullisia"
Valion Mustaleima-emmentaljuustoa ei pian enää saa juustotiskeiltä perinteiseen tapaan isosta juustoharkosta leikattuna, kertoo Helsingin Sanomat.
Helsingin Hakaniemessä sijaitsevan Lentävä lehmä -juustoliikkeen kauppias Laura Mauno kertoo asiakkaiden olevan ”todella pettyneitä ja surullisia”.
Kyse on siitä, että Mustaleimaa on perinteisesti toimitettu juustoliikkeisiin kuuden kilon juustoharkkona. Jatkossa Valio aikoo kuitenkin toimittaa jopa kansainvälistä tunnustusta saanutta tuotettaan marketteihin sopivissa muovipakkauksissa.
Juustospesialisti Maunon mukaan kyseinen pakkaustapa ei sovi laatujuuston säilyttämiseen, sillä Mustaleima on niin sanottu sisältä kypsytetty juusto, jossa ei ole luonnonkuorta tai vahakuorta.
– Kun se pakataan pieninä paloina muoviin, se ei jatka enää kypsymistä ja maku kärsii.
Valion mukaan yhtiön tuotevalikoimaan tehdään muutoksia, jotta se pystyy reagoimaan muuttuviin kuluttaja- ja yritysasiakastarpeisiin ja tuomaan saataville myös uusia tuotteita.
Valiolta myös todetaan, että juuston maku ja ominaisuudet muodostuvat juustolassa kypsytyksen aikana.