"Helsinkiläisten vimma imuroida kaikki pääkaupunkiin on aito uhka" – Joonas Könttä kiittelee keskustaministeriä Hippos-hankkeen pelastamisesta

Liikuntapaikkarakentaminen

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä on tyytyväinen tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen (kesk.) toimintaan Jyväskylän Hippos-hankkeen valtion rahoituksen turvaamisessa.

Valtion liikuntaneuvoston uusi marraskuinen linjaus poisti hankkeen valtakunnallisesti merkittävän liikuntapaikkarakentamisen statuksen.

Köntän mukaan linjaus oli tuolloin iso pettymys.

– Toteutuessaan se olisi tarkoittanut sitä, ettei Hippos-hanke olisi saanut valtiolta rahoitusta eikä se olisi kuulunut valtakunnallisesti merkittävän liikuntapaikkarakentamisen kohteisiin. Päätös olisi tuonut synkkiä pilviä koko hankkeen ylle, hän toteaa tiedotteessaan.

Keskisuomalaisedustaja sanoo ihmetelleensä liikuntaneuvoston päätöstä ja liikuntatoimintojen keskittämisvimmaa Helsinkiin.

– Onneksi liikuntaneuvoston päätös korjattiin, vaikka se nyt täytyikin tehdä ministerin toimesta. Kahden miljoonan euron rahoitus on nyt suoraan varattu jo tulevalle vuodelle 2022, Könttä iloitsee.

Maakuntien edunvalvonnassa ei ole Köntän mukaan vara antaa tuumaakaan periksi.

– Helsinkiläisten vimma imuroida kaikki maakunnista pääkaupunkiin on aito uhka, jonka torjumiseksi on tehtävä hartiavoimin töitä, hän julistaa.