Hallitus kertoo perjantaina uusista ravintolarajoituksista

Eduskunta hyväksyi torstaina ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin liittyvät tartuntatautilain muutokset.
Koronatoimet

Hallitukselta odotetaan perjantaina tietoa siitä, miten ravintoloiden toimintaa säädellään ensi viikon alusta alkaen. Hallituksen on määrä antaa asetus, jossa määrätään eri alueita koskevat rajoitukset.

Eduskunta hyväksyi torstaina ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin liittyvät tartuntatautilain muutokset.

Torstaina hyväksyttyjen muutosten myötä hallitus voi säädellä asetuksilla ravintolatoimintaa ensi viikon alusta alkaen, kun kuusi viikkoa voimassa olleiden ravintolarajoitusten voimassaoloaika päättyy sunnuntaina.

Yle uutisoi keskiviikkona hallituslähteisiin nojautuen, että anniskeluravintolat saavat olla maanantaista alkaen pahimmilla korona-alueilla auki iltakuuteen ja ruokaravintolat iltaseitsemään.

Ylen saamien tietojen mukaan alkoholin tarjoilu loppuisi sekä anniskelu- että ruokaravintoloissa kello 17.

Nämä rajoitukset koskisivat Ylen mukaan Uudenmaan ja Varsinais-Suomen ohella ainakin Päijät-Hämettä, Kanta-Hämettä ja Kymenlaaksoa.

Ravintola-alalla on toivottu ruokaravintoloille mahdollisuutta olla auki vähintään kello 21:een saakka, jotta normaali liiketoiminta mahdollistuisi myös päivällisravintoloille.

Työ- ja elinkeinoministeriö kertoi torstaina, että ravintolasulku päättyy Pohjois-Savossa jo perjantaina alueen koronatilanteen paranemisen vuoksi.

Valtioneuvosto muutti torstaina asetusta, joka määrittelee ravintolasulun piirissä olevat alueet. Muutos perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen keskiviikkona antamaan arvioon alueiden tautitilanteesta.

Ravitsemisliikkeet on pidettävä suljettuina asiakkailta tämän viikon loppuun saakka kaikissa maakunnissa Ahvenanmaata, Etelä-Pohjanmaata, Kainuuta, Keski-Pohjanmaata, Lappia, Pohjois-Pohjanmaata ja Pohjois-Savoa lukuun ottamatta.

Myös edellä mainituissa maakunnissa ravitsemisliikkeiden on noudatettava tartuntatautilain nojalla annettuja rajoituksia. Ravintolat täytyy esimerkiksi sulkea kello 23, ja alkoholin myyminen ravintoloissa täytyy lopettaa kello 22.