Ruisrock peruuntuu – kulttuuriministeri Saarikko pelkää vastaavia uutisia tulevan lisää: "Murskaava tieto monelle – kyse on työstä ja toimeentulosta"

Tapahtuma-ala

Ruisrock perutaan tältäkin vuodelta. Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) kommentoi asiaa Twitterissä.

– Valitettavasti vastaavia uutisia on tullut muitakin. Festivaalin peruutus on murskaava tieto monelle – kyse on työstä ja toimeentulosta.

– Ison musiikkifestivaalin peruuntuminen tarkoittaa valtavia menetyksiä lukemattomille eri alojen ammattilaisille, joita festivaalin järjestäminen olisi työllistänyt – muusikoista valotekniikkaan ja lipunmyyntiin, ministeri muistuttaa.

Saarikko korostaa, että hallituksen tärkein tehtävä tapahtuma-alan ahdingossa on olla nyt alan tukena. Hän pelkää, ettei Ruisrockin ilmoitus jää viimeiseksi.

Keskustan puheenjohtaja huomauttaa, että kesään liittyy vielä epävarmuutta koronakriisin suhteen. Toisaalta taloudelliset riskit suurimpien tapahtumien suhteen ovat valtavat.

– Valmistelemme parhaillaan OKM:ssä uutta tukipakettia alan tukemiseksi ja myös tuleva tapahtumatakuutuki on tärkeä viedä maaliin, jotta sillä voidaan pelastaa edes osa tapahtumista, Saarikko kertoo ministeriönsä työstä.

Saarikko mainitsee myös exit-strategian etenemisestä. Hänen mielestään lausunnoille lähtenyttä hallituksen esitystä on vielä parannettava ja tapahtuma-ala huomioitava siinä selkeämmin.

– Tapahtuma-alaa ei voi kohdella eriarvoisesti muihin aloihin nähden, vaan myös tapahtumia on ryhdyttävä asteittain ja turvatoimin avaamaan heti kun tautitilanne sallii yhteiskunnan avaamisen.