Australiassa maanjäristys, Melbournessa evakuoitiin ihmisiä

Taloista on irronnut tiiliskiviä kaduille.
Australia

Australian kaakkoisosissa on tapahtunut maanjäristys, joka oli maan geotieteidenlaitoksen mukaan voimakkuudeltaan 6,0. Maanjäristyksen keskus oli Victorian osavaltiossa.

Australian yleisradioyhtiö ABC kertoo, että ihmisiä evakuoitiin osassa Victoriassa sijaitsevaa Melbournea. Sosiaalisessa mediassa on jaettu kuvia kaduilla olevista, taloista irronneista tiiliskivistä. Osavaltiossa on raportoitu vaurioita rakennuksissa.

ABC:n haastattelema Ross, 60, kertoi, että hän ei ole koskaan kokenut yhtä voimakasta maanjäristystä. Hän kuvailee muun muassa, että hänen kotitalonsa oli heilunut ja uima-altaan vesi oli roiskunut voimakkaasti.

–  En voi uskoa tätä, hän sanoi.

Maanjäristyksen keskus oli Victorian Mansfieldissä, joka sijaitsee alle kaksi sataa kilometriä Melbournesta. Järistys tapahtui paikallista aikaa aamuyhdeksän jälkeen. Järistyksen kerrotaan tapahtuneen kymmenen kilometrin syvyydessä.

Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen mukaan järistys oli voimakkuudeltaan 5,8. Noin varttia myöhemmin alueella raportoitiin toisesta, vähemmän voimakkaasta järistyksestä.

Maanjäristys tuntui useissa osavaltioissa, kuten Uudessa Etelä-Walesissa ja Etelä-Australiassa.

Järistys tuntui myös satojen kilometrien päässä Australian suurimmassa kaupungissa Sydneyssä. Sydney Morning Herald -sanomalehden mukaan Victoriassa tapahtunut järistys tuntui kaupungissa noin puolen minuutin ajan.

STT:n toimittajan kotona Sydneyssä heilui maanjäristyksen aikana muun muassa matala kaappi. Lisäksi tuoli, jolla toimittaja istui, tärisi.

ABC:n haastatteleman asiantuntijan mukaan jälkijäristykset voivat jatkua kuukausia.

Osissa Uutta Etelä-Walesia ja Victoriassa on ollut pidempään käynnissä koronasulku, minkä takia ihmiset viettävät erityisen paljon aikaa kodeissaan.

Koronaviruksen deltamuunnos lähti kesäkuussa leviämään Australiassa.