Atria pääsee viemään siipikarjanlihaa Kiinaan
Elintarvikekonserni Atria pääsee aloittamaan siipikarjanlihan viennin Kiinaan ensi vuoden alussa. Yhtiön mukaan asia varmistui tiistaina Pekingissä presidentti Alexander Stubbin Kiinan-vierailun yhteydessä.
Kiinan viranomaiset ilmoittivat valtiovierailun aikana hyväksyvänsä Atrian siipikarjanlihan tuotantolaitoksen vientiin.
Atria-konsernin toimitusjohtajan Kai Gyllströmin mukaan Kiinan päätös on merkittävä Atrian ruokaviennille ja koko suomalaiselle elintarviketuotannolle.
Gyllström kiittää Atrian tiedotteessa kaikkia asian edistämiseen osallistuneita viranomaisia, erityisesti maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahia (kd.) ja ministeriön virkahenkilöitä sekä Suomessa että Kiinassa.
Myös presidentti Stubbin rooli viennin käynnistämisessä on Gyllströmin mukaan ollut merkittävä.
– Olemme kiitollisia valtiovallan edustajille yhteistyöstä ja mahdollisuudesta osallistua suomalaisen elintarviketeollisuuden vienninedistämiseen, Gyllström sanoo tiedotteessa.
Atrian lihaliiketoiminnasta ja viennistä vastaavan johtajan Markku Hirvijärven mukaan Atria oli ensimmäinen suomalaisyritys, joka sai sianlihan vientiluvan Kiinan markkinoille vuonna 2016.
Hänen mukaansa Atrian kiinalaiset asiakkaat arvostavat puhdasta ja antibioottivapaata ruokaa.
– Meillä on hyvät ja vakiintuneet asiakassuhteet, joiden merkitys on erittäin tärkeä nyt, kun lähdemme aloittamaan siipikarjatuotteiden vientiä, Hirvijärvi sanoo tiedotteessa.