Antti Kurvinen aktiivimallista: Työpaikkoja ja työllisyyspalveluita saatava joka puolelle Suomea – "Mykkäsen ja Vartiaisen pakkolähtöjä ei keskusta hyväksy"
Keskustan varapuheenjohtaja, kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen korostaa vuoden alusta voimaan tulleen työttömyysturvan aktiivimallin edellyttävän työllistymistä tukevien palvelujen ja työtoiminnan tarjoamista kaikkialla Suomessa – myös maaseudulla ja pienemmissä kaupungeissa.
Lisäksi Kurvinen toivoo selvitettävän lisää vaihtoehtoja sille, miten työtön voi täyttää niin sanotun aktiivisuusvelvoitteensa.
– Toisin kuin opposition propagandassa on väitetty, aktiivimallin tarkoitus ei missään tapauksessa ole rangaista siitä, jos töitä ei ole tai työnhaku ei tuota tulosta, hän huomauttaa.
Kurvinen muistuttaa, että jo eduskunnan hyväksymä lausuma edellyttää seuraamaan sitä, miten malli käytännössä alkaa toimia.
– Mallin edellyttämän aktiivisuuden voi toteuttaa myös osallistumalla työllistymistä edistävään TE-palvelujen toimintaan. Mallin oikeudenmukaisuus varmistetaan vain sillä, että näitä palveluja on tarjolla kaikkialla Suomessa ja myös pienemmillä paikkakunnilla, hän painottaa.
Kurvinen tyrmää vuodenvaihteessa julkisuudessa olleiden kokoomusministeri Kai Mykkäsen ja kansanedustaja Juhana Vartiaisen ulostulot siitä, että aktiivisuusmallin mahdolliset ongelmat pitää ratkaista työttömien muuttamisella pois kotiseuduiltaan.
– Mykkäsen ja Vartiaisen kannanotot edustavat sellaista keskittämispolitiikkaa, jota keskusta ei kannata, edistä eikä hyväksy. Ei pakkolähdöille, Kurvinen vakuuttaa.
Eri puolueiden arvomaailmat tulevat Kurvisen mukaan tässä asiassa vahvasti esiin.
– Me keskustassa haluamme ennen kaikkea luoda uusia työpaikkoja jokaiseen Suomen kolkkaan ja myös työllisyyspalveluita on tarjottava tasa-arvoisesti joka puolella, linjaa varapuheenjohtaja Kurvinen.
Parasta työttömyyden hoitoa on Antti Kurvisen mielestä talouden kestävä kasvu ja sitä kautta työllisyyden paraneminen.
– Keskustajohtoisen hallituksen ponnisteluilla työllisyysaste on kahdessa ja puolessa vuodessa nostettu 70 prosenttiin ja työ jatkuu myös vuonna 2018. Työttömyys ei ole mikään saavutettu etu. Aktivointi on välittämistä, ei ihmisten jättäminen passiivisena koteihinsa, päättää Kurvinen.