Ilmastohätätilani

Pakina

Joonas Könttä ampui jo kiitettävästi alas vihreiden teatteriesityksen Ilmastohätätila.

Ei kaikkien tarvitse olla kiilusilmiä eikä tukkia liikennettä.

Vihreiltä hukkuisi agenda, jos he myöntäisivät, että asialle tehdään koko ajan jotain, enemmän kuin he pystyvät. Vihreät on liike, jonka esikuvana on ruotsalainen uhitteleva, perjantaisin koulusta pinnaava teini, Greta Ensimmäinen.

Greta ja etenkin hänen vanhempansa myös osaavat teatterin. Mitä muuta oli purjevenematka Amerikkaan? Pelastuiko maailma? Paljonko saastutti purjeveneen teknisen henkilökunnan lennättäminen perässä?

Suomen muotoisessa maassa esimerkiksi yksityisautoilusta luopuminen ei ole mahdollista.

Korttelirallikaan ei ole turhaa, vaan palvelee parinmuodostusta ja väestön lisääntymistä. Mutta sehän ei käy vihreille, heille kelpaisi vain suihkukonein toteutettava elintasopakolaisuus, jota jostain syystä kutsutaan työperäiseksi maahanmuutoksi.

Kun yksikin maahanmuuttaja sijoittuu suomalaiseen yhteiskuntaan, hänet viedään telkkariin, kiintiönä. Kolmen hengen paneelissa on yksi syntyperäinen suomalainen hetero, yksi maahanmuuttaja ja yksi muunsukupuolinen. Studion ulkopuolella, oikeassa elämässä, suhde ei ole tuo.

Helsinki julisti ilmastohätätilan. Minä julistan ilmastohätätilan.

Kun ajelin Ässä-mersullani, niin tuli tunne että imusarjaan ei nyt ohjaudu parasta mahdollista ilmaa. Jotta tilanne korjaantuisi, ehdotan, että velkaiset kansanautoilijat siirtyisivät polkupyöräilemään.

Sähköautohan olisi kiva, Emma Karikin hymyilisi sille, alentuvasti kuten aina, mutta hymyilisi kuitenkin. Sen sähköauton akkujen litiumit on lohkottu kalliosta suurilla dieselkoneilla. Mutta niinpä ne kestävätkin jopa kahdeksan vuotta. Uudet akut maksavat enemmän kuin vanhat autoni yhteensä.

Metsurikaverini odottaa sähköautoa, jonka akun voi ladata työpäivän aikana männyn kupeesta.

Ilmastossa on vikaa, meillä sisäilmastossa etenkin.

Vihreät voisivat tulla selittämään asuinkumppanilleni sen, jota en ole pystynyt aukottomasti selittämään 50 vuodessa; suolikaasu on kestävän kehityksen päästö.

Ilmaston stabiliteettia pilataan koko ajan. Päivittäin saa lukea televisio”ohjelmien” litteroinneista, että taas on BB-talossa heilutettu peittoa. Se sotkee ilmaa.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen