Kansanedustaja Könttä: Vihreiden ilmastohysteria on julkisuuspeliä, joka ei ilmastonmuutosta torju

Ilmastonmuutos

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä pitää vihreiden esitystä julistaa ilmastohätätila julkisuustemppuna. Köntän mielestä teot ratkaisevat, eikä paniikin ja hysterian lietsominen edistä mitään.  

– Vihreiden esitys eduskunnalle julistaa ilmastohätätila on julkisuustemppu, joka kertoo vihreiden tyylistä operoida julkisuuden kautta, Könttä lataa.

Hänen mielestään ilmastonmuutos ei saa olla pelinappula, jolla käydään julkisuuspeliä ja kiillotetaan omaa kuvaa.

–Paniikki ja hysterian lietsominen eivät auta ketään. Ilmastonmuutoksen torjuntaan ovat kaikki hallituspuolueet sitoutuneet.

Könttä korostaa, etteivatä pikkunäppärät performanssit auta ilmastonmuutoksen torjunnassa.

– Populistisella teatterilla voidaan kosiskella omia kannattajia, mutta sillä ei saavuteta tuloksia. Suomen eduskunta ja aiemmatkin hallitukset ovat tiedostaneet hyvin ilmastonmuutoksen todellisuuden ilman teatraalisia julistuksia. Edellinen keskustahallitus kielsi saastuttavan kivihiilen polton ilman temppuja ja teatteria ja hyvä niin. Teot puhuvat.

Keskustaedustaja huomauttaa myös. että vihreät voivat omilla salkuillaan tukea hallituksen toimia aikaansaada kansainvälisiä päätöksiä, joilla suuret saastuttajamaat osallistetaan. Hänen mukaansa Kiinan uudella ilmastostrategialla voi olla valtava merkitys myös suomalaiselle osaamiselle.

— Korkea teknologiamme ja vientimahdollisuudet loisivat työtä Suomeen. Esimerkiksi biotalous ja akkuteollisuus voi Suomessa olla merkittävä työllistäjä ja vientituote. Myös ilmastonmuutoksen torjumiseen ratkaisut löytyvät markkinatalouden, yritysten ja tutkimuksen kautta. Tähän työhön toivotan myös vihreät erittäin tervetulleiksi. Vähemmän teatteria ja enemmän tekoja suomalaisen työn ja osaamisen puolesta.

Kommentit (2)

  • Mustikka

    Eihän ihreät oijeasti ole edes huolissaan ilmastosta, se on niille vain keppihevonen. Ei mikään oikeasti ilmastosta huolissaan oleva puolue ole koko ajan tuomassa ihmisiä länsimaihin pienen kulutuksen maista. Länsimaissa jokainen pienen kulutuksen maista tuleva ihminen pahentaa ilmastomuutosta entisestään.

  • kylänraitilta

    Jos Ruotsissa olisi nyt parlamenttivaalit niin paikalliset cityvihreät putoaisivat parlamentista kokonaan pois ruotsalaisen tutkimuslaitoksen mukaan. Peruste: politiikan toteuttamiskelvottomuus. Paljon ruotsalaisten kanssa töitä tehneenä olen oppinut arvostamaan heidän pragmaattisuuttaan – tässä jälleen hyvä esimerkki. Ei Suomessakaan ole yhtään ympäristöntuhoajapuoluetta – cityvihreillä vaan on media toimittajineen otteessa joten vallalla on melskaaminen sopivasti valituilla kärjillä isommat tosiasiat taitavasti peittäen.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen