Hyvä veli, hyvä sisko

Pakina

Suomessa ei ole korruptiota. Ei tulekaan, koska julkisten varojen käyttöä valvotaan.

Valtiontalouden tarkastusvirasto valvoo. Eikä sillä hyvä, sitä valvoo eduskunnan tarkastusvaliokunta. 

Jos ihmisen kuukausipalkka on jotain 11.000 euroa, kuten Tytti Yli-Viikarilla kuulemma on, niin ei siitä riitä rahaa meikkeihin ja kampauksiin. On luontevaa, että me yhdessä maksamme.

Jos Suomen valtiontalouden tarkastaminen edellyttää matkoja kaukaisiin maihin, niin  täytyy matkustaa. Jos Finnair antaa lentopisteitä, niin mitä se valtio niillä tekee, ei mitään.

Nyt, kun ketsuppipullon korkki on poksahtanut, nyt on toinen ääni kellossa.

Ne, joiden olisi pitänyt valvoa valvojaa ja olla tietoisia, saavat tietonsa vasta kun iltapäivälehdet kiitettävästi paneutuvat asiaan.

Vapaa ja valpas lehdistö!

Lienee ollut niin, että tarkastuskertomuksista on pyritty tekemään mukavia.

Hyvin on hoidettu, yläkanttiin. Liikkuvan Poliisin lopettamisen järkevyyttä jotkut pyrkivät kritisoimaan, olivat tietenkin väärässä.

Asia on valmis, paperit silppuriin ja vaikka viinejä maistelemaan. Valtion rahoilla viinan juominen on miltei ilmaista, kun alkoholiverothan tulevat takaisin valtiolle. 

Hatunnosto niille VTV:n työntekijöille, jotka tulivat julkisuuteen.

Siinä on kaikki pelissä, jos Yli-Viikari ja Koiranen eivät saa kenkää, on rohkeilla edessään melkein Navalnyin kohtalo. Eduskunnan on käytettävä valtaansa.

Hätää ja kiirettä lööppien jälkeen. Jopa alkaa löytyä selvityksen vaatijoita. Outi Alanko-Kahiluodolle on luottari pariin kertaan kertonut, mutta eihän sitä voi muistaa.

Tilintarkastukset eivät ratkaise ydinongelmaa, hyväveli- ja hyväsiskomeininkiä.

Eihän me nyt sinun virastolle tästä mitään. Ollaan positiivisia, ei kyylätä, luotetaan ja hymyillään. Kunnallispolitiikasta tuttu asenne, luottamushenkilön tehtävä on luottaa. 

Näitä ei päätetä somessa eikä pakinoissa, mutta tietysti täytyisi pöllyttää myös oikeuskansleri Pöysti, joka on ”curling-harjannut” Yli-Viikarin uraa.

Pöysti on antanut hallituksen pariin kertaan häpäistä itsensä kelvottomilla koronalakihankkeilla.

Pöysti on suhtautunut Mariniin kuin kansanperinteen ilkeät pojanviikarit.

He veivät sokean enonsa seinän viereen ja sanoivat: Hyppää eno, siinä on oja. Sanna on hypännyt.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen