Näkökulma: Perussuomalaisissa pyörii likapyykki taukoamatta — naisvihaa tihkuva opus kielii hämäristä virtauksista

Perussuomalaiset

Jukka Hankamäen kynäilemä Totuus kiihottaa -kirja on viimeisin päivänvaloon eksynyt esimerkki niistä hämäristä ajattelutavoista, joille perussuomalaiset on ollut sopiva paikka lymyillä.

Jussi Halla-ahon johtaman puolueen ajatuspaja Suomen Perusta julkaisi keskiviikkona ”filosofiseksi tutkimukseksi” verhotun ränttäyksen, joka enemmän kuin flirttailee naisvihan kanssa.

Julkaisun pöyristynyt vastaanotto sai ajatushautomon vetämään tekstin pois verkkosivuiltaan.

Suomen Perusta löi kuitenkin liinat lukkoon liian myöhään, sillä Hankamäen lennokkaat teoriat jäivät elämään nettipalstoille ja uutisiin.

Hankamäki muun muassa arvioi, että jotkut suomalaisnaiset ovat halunneet kostaa suomalaiselle yhteiskunnalle pariutumalla ulkomaalaisen kanssa.

Lisäksi hän kirjoittaa, että ”raiskauksista vaahtoaminen on tekopyhää ja moralistista”.

Alaikäisenä seksuaalisen ahdistelun kohteeksi joutuneista Kallion lukion oppilaista Hankamäki toteaa näin: ”Aikuistuneiden lukiotyttöjen katala kaunaisuus sopi kuitenkin loistavasti feministien ja median agendaan, sillä sen kautta kaiken seksin pois juurimiseen voitiin käyttää lastensuojeluargumenttia”.

Halla-aho irtisanoutui vikkelästi naisten tyranniasta todistavasta opuksesta, kuten niin monista aikaisemmistakin skandaaleista.

Suomen Perustan julkaisut eivät kuulemma ole perussuomalaisten ohjelmia tai kannanottoja.

Silti ne epäilemättä heijastelevat puolueessa vaikuttavan siiven ajatusmaailmaa.

Hankamäen julkaisu voikin olla räikein – mutta ei ensimmäinen – kerta, kun PS-toimijat pelottelevat muka vihervasemmistolaisen median tuputtaman feminismin mädättävän ja rapauttavan yhteiskunnan moraalinormeja.

Perussuomalaisissa pestään likapyykkiä taukoamatta.

Kuka enää nielee selitykset yksittäistapauksista tai uusien toimijoiden maksamista oppirahoista?

Naisia kohtaan patoutuneen halveksunnan sijaan perussuomalaiset on aikaisemmin joutunut myrskynsilmään rasististen näkemysten takia.

Vasta viime viikolla Ano Turtiainen jouduttiin harjaamaan ulos PS:n eduskuntaryhmästä, kun tämä julkaisi pilakuvan valkoisen poliisin tukehduttamasta mustaihoisesta George Floydista.

Poliisin esitutkinnan mukaan kansanedustaja Juha Mäenpäätä (ps.) on puolestaan syytä epäillä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Viime kesäkuussa Mäenpää rinnasti turvapaikanhakijat vieraslajeihin eduskuntapuheessaan.

Kurissa ja nuhteessa pidetyt voimat pulpahtelevat sieltä täältä esiin testaamaan sallitun rajoja sananvapauden nimissä.

Perussuomalaiset on ollut kovilla myös nuorisohautomonsa kanssa.

Pitkällisen väännön päätteeksi se katkaisi siteensä PS-nuoriin, joissa niin sanotut etnonationalistit pitivät jöötä.

Pumppu ajautui konkurssiin, kun opetus- ja kulttuuriministeriö peri siltä takaisin myöntämiään tukia.

Nyt voi käydä niin, että Suomen Perustalta karhutaan takaisin 120 000 euroa valtionavustuksia.

Mikähän PS-aatetta edistävä taho tai toimija joutuu seuraavaksi syyniin?

Timo Soinin syrjäyttänyt vallankumous ajautuu yhä kiusallisempiin tilanteisiin.

Kurissa ja nuhteessa pidetyt voimat pulpahtelevat sieltä täältä esiin testaamaan sallitun rajoja sananvapauden nimissä.

Niiden edustama ajatusmaailma voi olla salaliittoteorioiden nyrjäyttämä, mutta — huolestuttavaa kyllä — näyttää paisuttavan perussuomalaisten kannatusta.

PS:n puoluejohto joutuukin väistämättä puntaroimaan, kuinka ankarasti se voi antaa sooloilijoilleen raippaa karkottamatta kovan linjan kannattajiaan.

Tasapainottelu on varmasti vaikeaa, sillä naisvihaepisodin luulisi olevan viimeinen pisara monelle tavan tallaajalle, joka vierastaa hähmäisiä ja kanssaihmisiä loukkaavia teorioita.

Oppositiopuolueen kärkinimet ovat Halla-ahon johdolla muodollisesti sanoutuneet irti Hankamäen teksteistä, mutta tulevatko moitteet sydämestä.

Tai onko uskottavaa, ettei puolueella ollut julkaisun kanssa mitään tekemistä? Olihan Halla-aho itse paikalla kirjan julkaisutilaisuudessa.

Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio toki luonnehtii Twitterissä suomalaisia naisia ruotineita lukuja ”kärkeviksi ja epäonnistuneiksi”.

PS:lle ominaisesta uhrimentaliteetista Tavio ei kuitenkaan luovu.

Hän sanailee: Sananvapaudesta huolestunut teos joutui itse sensuuriin.

Tämä näkökulmakirjoitus voi hyvin saada öyhöttäjien pilkan niskaansa, mutta se on silti kirjoitettava.

Poliitikkojen ja median on noteerattava pöyristyttävät ylilyönnit, vaikka niitä tulisi kuinka usein – muuten kyseenalainen puhetapa normalisoituu.

Perussuomalaisilla on suurena puolueena niin merkittävä rooli politiikan pelikentällä, etteivät sen riveihin pesiytyneet näennäistieteelliset virtaukset, vähemmistöjen pilkka tai naisten aliarvostus saa jäädä pimentoon.

Santeri Lampi Toimittaja

Kommentit (2)

  • Lukija20

    Perussuomalaisten naisvihalla on kaikupohjaa enemmän kuin mitä perussuomalaiset naiset tuntuvat itse tietävänkään. Esimerkiksi tänään valitun puoluehallituksen kaikki paikat menivät miehille, naisia on siten puoluehallituksessa vain puheenjohtajistossa olevat.

  • Lukija26

    Demokratiassa on pelisäännöt . Ihmiset käyvät vaaliuurnilla , Eduskuntaan valitaan normaalisti Suomessa (4v.) välein puolueet ,saamiensa äänimäärien perusteella . PS-sai toiseksi eniten ääniä viime vaaleissa,edellä oli vain n. 6000 -tuhannen erolla SDP . Kokoomus hengitti PS-n niskaan . Kaikki nämä kolme puoluetta saivat yli 17 % ttia . suomalaisten antamista äänistä . PS:n menestys on ollut myös hyvä . Kansanosa ,joka on äänensä antanut on koostunut naisista ja miehistä . Kiinnitin huomiota erään naistoimittajan kysymykseen TV:ssä nykyiselle puheenjohtaja Halla-aholle ,miksi olitte (14v) sitten sitä mieltä ? Tämä on selvästi tarkoituksellista vikojen etsimistä . Ihminen kehittyy ja oppii aina ja joutuu arvioimaan muuttuneet olosuhteet sen mukaiseksi ,yleensä vielä kun vastuuta tulee asioiden puntarointi vaatii entistä enemmän . Minusta TV: n haastateluissa pitäisi käsitellä enemmän ”tässä ajassa ” olevia konkreettisia ja ”tulevaisuuteen liittyviä asioita ,joilla tulee olemaan merkitystä tässä ja nykytulevaisuudessa enemmän ”. Ps-panos on myös tärkeä ,onhan Se ollut ”unilukkarina” herättelijänä kun maamme on kehittynyt Eri tahtiin ja tuonut omia näkemyksiään tilanteen parantamiseksi epäkohtien osalla .En puutu itse naisvihaan ,koska rakastan Naisia . Uskompa ,että niitä löytyy joka puolueesta ja myös niitä jotka todella ovat samaa mieltä kanssani . Suomi pärjää vain yhdessä toimien ja myös demokratiaa kunnioittaen .

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen