Perussuomalaisten johto: Totuus kiihottaa -kirjan ajatukset eivät edusta puolueen linjaa

Perussuomalaiset

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo tiedotteessa, että Suomen Perusta -ajatuspajan julkaisut eivät ole puolueen kannanottoja tai ohjelmia.

Halla-ahon mukaan puolue ei ennakkotarkasta ajatuspajan julkaisuja tai osallistu julkaisupäätöksen tekemiseen.

Hän kertoo, ettei ole myöskään lukenut Totuus kiihottaa -teosta, jonka pohjalta opetus- ja kulttuuriministeriö selvittää ajatuspajan saaman valtionavustuksen mahdollista takaisinperintää.

Tiedotteen on Halla-ahon ohella allekirjoittanut puolueen 1. varapuheenjohtaja Riikka Purra. Purra on Suomen Perusta -säätiön hallituksen jäsen.

Myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion mukaan perussuomalaisten ajatuspajan julkaiseman Totuus kiihottaa -kirjan sisältämät ajatukset eivät edusta puolueen linjaa, vaan ne ovat kirjoittajan omia ajatuksia.

Perussuomalaisten Suomen Perusta -ajatuspajan julkaisemassa kirjassa kirjoittaja Jukka Hankamäki esittää muun muassa, että Suomessa vallitsee ”naisten tyrannia”.

–  Se on Hankamäen henkilökohtainen näkemys eikä puolueen. Kyllä Hankamäen ajatukset ovat hänen omiaan, se on ihan selvä asia, Tavio sanoi STT:lle eduskunnassa.

Tavio ei ole vielä lukenut Totuus kiihottaa -teosta, mutta sanoo lukevansa sen pikimmiten ja kommentoivansa sitten asiaa tarkemmin.

– Hankamäki on julkaissut useita kirjoja. Olen osan niistä lukenut ja siellä on ihan hyviä teoksia mukana.

Tavion mukaan Suomen Perustan julkaisut eivät edusta puolueen linjaa, kuten ajatuspajojen julkaisut eivät edusta puolueiden linjoja muissakaan puolueissa.

–  Olen nähnyt, että puolueiden ajatushautomoiden tarkoituksena on nostaa näkökulmia keskusteluun. Ei voi mitenkään sanoa, että kaikkien näiden eri kirjoittajien tekstit mitenkään edustaisivat puolueiden linjoja. Olen ymmärtänyt, että ajatuspajojen työ on taustatyötä ja keskustelunavauksien esittämistä, Tavio sanoi.