Minna Siira:

Joulukirje

Blogi

Nykyään niin harvoin saa oikeita kirjeitä. Käsinkirjoitettuna tietenkin, ja ihan oikealle kirjepaperille. Kauniille ja jouluisalle.

Tämä on kuitenkin joulukirje Sinulle. Tässä arjessa on olevinaan monenlaista tekemistä. Unohtuu kiittää, muistella.

Keskusta on kuin liima tai nauha, joka liittää meitä yhteen. Se on tapa ajatella ja toimia, että välitämme ja kehitämme kotikuntaa, maakuntaa ja Suomea. Se yhdistää meitä ja luo yhteenkuuluvuutta ja yhteisöllisyyttä.

Olen aina ihaillut Sinua, jolla on koko ajan vähän kuraa kengissään. Tarkoitan ihmisiä, jotka ensimmäisenä lähtevät liikkeelle, kun järjestötyöt sitä vaativat. He hankkivat ehdokkaita, pystyttävät telttoja ja jakavat vaalimainoksia. He soittavat piiritoimistolle, kun hallituksen päätökset suututtavat tai kotikunnan kyläkoulu on uhattuna.

Tätä vuottakin ovat rytmittäneet monenlaiset järjestötyöt: ehdokashankinta, kokoukset, luottamushenkilövalinnat ja sääntömääräiset järjestöasiat. 

Sinä siellä jaksat lähteä työpäivän ja työviikon jälkeen turuille ja toreille, jotta keskustan ääni kuuluu päätöksenteossa. Jaksat myös tulla linjoille, kun on Teams-etäkokouksen aika. Välillä pohdimme piirin järjestötyötä, välillä kuulemme hyvinvointialueen valmistelua ja välillä puoluejohto tsemppaa vaalityöhön.

Olen miettinyt erityisen kiitollisena Sinua, joka olet tänä vuonna jaksanut jakaa tämän vuoden hetket. Välillä Sinä ja välillä minä olemme tulleet kohtaamisiin valitus ja ärsytys edellä. Niistä hetkistä olemme jatkaneet matkaa helpottuneena ja keveämmällä mielellä.

Kiitos teille, jotka olette saaneet aikatauluunne mahtumaan lyhyelläkin varoitusajalla tärkeitä tapaamisia.

Pieni pysähtyminen seurassanne on ollut kirkas valo arjessa. Itse olen nauttinut hetkistä, jolloin tiukkakin työnteko on ollut mielekästä ja mukavaa, koska ruudun takana ja pöydän ympärillä istuu innostuneita ja hauskoja tyyppejä.

Mielessä olette myös te uudet tutut, joita tämä vuosi on tuonut tullessaan. On ollut kiva kohdata ihmisiä, joiden kanssa tavataan vielä toivottavasti monta kertaa. Jotkut teistä hyppäsivät heti pitkän loikan ja jotkut vähän lyhyemmän – se on aina yhtä kivaa ja ihmeellistä. Tärkeää.

On ollut muutamia yksinäisiäkin päiviä, ja silloin jokainen rohkaiseva viesti on mennyt suoraan sydämeen. Kiitos jokaisesta viestistä ja kysymyksestä, olen oppinut niistä paljon ja saanut työtekoon näkemystä ja sisältöä.

Joulukynttelikkö loistaa piiritoimiston keittiön pöydällä. Vastapäisissä ikkunoissa näkyvät joulun valot. Pian hiljennymme joulunviettoon.

Aina tuo kynttelikön valo loistaa erityisesti kaikille lapsille. Jotta kotikunta, Suomi ja maailma olisi lapsille edes vähän turvallisempi ja parempi paikka huomenna. Ja että kaikki lapset saisivat elää sellaisessa maailmassa, jossa ympärillä on turvallisia aikuisia, joihin he voivat luottaa ja jotka ovat valmiita tekemään tekoja lasten puolesta.

Aateystäväni, tällä kirjeellä haluan toivottaa oikein hyvää joulua Sinulle ja kaikille läheisillesi.

Minna Siira Minna Siira on keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja. Viime vaalikaudella hän toimi valtioneuvoston kansliassa hallinnollisena avustajana ja sitä ennen puoluetoimistolla keskustan hallintosihteerinä.