Pohjois-Savon Keskustalla jo 30 aluevaaliehdokasta ja vähintään yksi jokaisesta kunnasta – "Tavoitteenamme on ihannemaakunta, jossa elämä maistuu vauvasta vaariin"

Aluevaalit

Pohjois-Savon Keskusta on hyvässä vauhdissa tammikuun aluevaalien valmisteluissa ehdokashankinnassa.

Keskustalla on tällä hetkellä Pohjois-Savossa ehdokkaita jo 30 ja vähintään yksi jokaisesta maakunnan kunnasta.

– Pohjois-Savon Keskustan tavoitteena on saada jokaisesta kunnasta vähintään yksi keskustalainen aluevaltuutettu ja olla suurin valtuustoryhmä aluevaltuustossa. Tavoitetta lähdetään tekemään täydellä 86 ehdokkaan listalla, todetaan piirihallituksen kannanotossa.

Piirihallituksen mukaan käsillä on historiallinen muutos, kun uudet aluevaltuustot valitaan vaaleilla tammikuussa 2022.

– Tavoitteenamme on ihannemaakunta, jossa ihminen voi vaikuttaa ja elämä maistuu vauvasta vaariin. Emme hyväksy keskittävää tai ylhäältä saneltua palvelurakennetta Pohjois-Savossa, vaan haluamme vahvistaa ja kehittää lähipalveluja koko maakunnassa. Pohjois-Savon Keskustalle tammikuun hyvinvointialuevaalit ovat lähipalveluvaalit, kannanotossa todetaan.

Pohjois-Savon Keskusta linjaa, että jokaisessa kunnassa ja liitoskunnassa on vähintään yksi sotekeskus. Lisäksi palo- ja pelastustoimen palvelut on turvattava laajasti koko maakunnassa.

– Palvelutuotannossa on panostettava lähipalveluihin mutta myös aktiivisesti kehitettävä uusia palvelumuotoja, joissa voidaan hyödyntää digitalisaatiota ja etäyhteyksiä.