Könttä: Kutsunnat syytä ulottaa myös naisiin

Keskusta

Kansanedustaja Joonas Könttä (kesk.) puolustaa kutsuntojen ulottamisesta myös naisiin. Hänen mukaansa kutsunnoissa jaettava tieto Suomen puolustusjärjestelmän perusteista nostaisi nopeasti naisten maanpuolustustahtoa.

Könttä kirjoittaa asiasta Reserviläisliiton blogissa.

Köntän mukaan kutsunnat pitäisi nähdä ennenmminkin koko ikäluokkaa kokoavana tapahtumana, jossa olisi mahdollisuus tarkastella heidän vointiaan hyvin laajasti.

– Se antaisi meille mahdollisuuden huomioida laajemminkin nuoren senhetkisen elämäntilanteen, osaamisen, haasteet ja mahdollisuudet. Ovathan he yhteiskuntamme tulevaisuuden rakentajia, Könttä kirjoittaa.

Ensimmäisen kauden kansanedustajan mielestä naisten aseman vahvistuminen asepalveluksessa korjaisi myös huolta miesvahvuuden ylläpidosta tulevaisuudessa. Asepalveluksesta karsiutuu yhä enemmän miehiä eikä heitä ole tulossa palvelukseen tarpeeksi jatkossakaan alhaisen syntyvyyden vuoksi.

– Jos haluamme ylläpitää nykyisen kokoisen reservin, on vain järkevää tehdä asepalveluksesta tasa-arvoinen järjestelmä, Könttä summaa.

Reserviläisliitto on puoluepoliittisesti sitoutumaton maanpuolustusjärjestö. Vuonna 1955 perustettuun Reserviläisliittoon kuuluu 18 maakunnallista piiriä ja 326 paikallista jäsenyhdistystä. Henkilöjäseniä liiton paikallisyhdistyksissä on yli 38 000.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää ja kehittää kansalaisten maanpuolustustahtoa sekä reserviläisten ”kenttäkelpoisuutta”.

Yleisimpiä toimintamuotoja ovat ammunta, maastotoiminta, liikunta ja urheilu, erilainen koulutus sekä maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävä työ. Myös veteraanityö ja -tuki on laajaa.