Kansanedustaja Könttä vaatii: Kypäräpakko sähköpotkulautojen käyttäjille

Turvallisuus

Tänä vuonna katukuvassa ovat yleistyneet erityisesti sähköpotkulaudat. Kansanedustaja Joonas Köntän (kesk.) mukaan siinä missä aiemmin tutuksi tulleet kaupunkipyörät edistävät kansanterveyttä, ovat sähköpotkulaudat pois kansanterveydestä, mutta myös liikenneturvallisuudesta.

– Uusiin liikkumisen muotoihin on suhtauduttava avoimesti. Samaan aikaan on kuitenkin pidettävä huoli siitä, että liikkuminen on turvallista kaikille. Kypäräpakko on välttämätön, Könttä linjaa.

Kansanedustaja muistuttaa, että erityisesti lasten ja nuorten osalta liikennesääntöjen tuntemus on heikkoa ja mahdollisissa vahinkotilanteissa vastuukysymys on ongelmallinen.

– Olemme saaneet lehdistä lukea, kuinka päähän kohdistuneet vammat ovat lisääntyneet. Meidän on suojeltava jokainen pääkoppa, Könttä huolehtii.

Köntän mielestä Helsingin kaupungin on pidettävä huolta turvallisuudesta. Hän haluaa, että Helsinki toimisi sähköpotkulautojen käyttäjien ja muiden ihmisten turvallisuuden edistämiseksi.

– Pormestari Jan Vapaavuori väittää Helsingin olevan maailman toimivin kaupunki. Turvattomuus ei ole osa toimivuutta, Könttä kajauttaa.