Kainuun Keskustanuoret: Kaisa Oinas-Panuma keskustanuorten varapuheenjohtajaksi

Keskustanuoret

Kainuun keskustanuorten johtokunta esittää Kaisa Oinas-Panumaa Suomen keskustanuorten varapuheenjohtajaksi.

Oinas-Panuma on toiminut kuluvan vuoden piirin puheenjohtajana ja ollut aktiivinen piirin toiminnassa jo vuodesta 2013. Vuosiin on mahtunut niin liittohallituksen jäsenyyttä kuin Joensuun keskustaopiskelijoiden puheenjohtajuuttakin.

– Liittohallituskauteni aikana ja sen jälkeen olen oppinut aivan valtavasti uusia asioita, valmistunut kandiksi ja saanut enemmän uskoa osaamiseeni. Koen, että minulla on annettavaa liiton toimintaan nyt, kun toimintavuosia ja monipuolista kokemusta on kertynyt lisää, toteaa Oinas-Panuma. 

Oinas-Panuma on 23-vuotias yhteiskuntatieteiden kandidaatti. Kuhmolaisnaisen arki jakautuu kahteen maakuntaan, sillä hän opiskelee viidettä vuotta Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella yhteiskuntapolitiikkaa, ja koti-Kuhmossa odottaa kaupunginvaltuusto ja muu elämä.

– Suomen juurevin kaupunki on kotini, josta en luovu, vaikka aatetta tällainen viikoittainen edestakainen ajelu vaatiikin. Siellä on perhe ja kaupunki, jonka kehittämiseen tahdon osallistua sen jälkeen, miten valtavasti se on minulle antanut.

Oinas-Panuma näkee, että varapuheenjohtajana hän ottaisi roolia esimerkiksi poliittisen nuorisojärjestötoiminnan maineen parantamisessa.

Hän näkee esimerkiksi häpeän ongelmana: kiinnostus poliittiseen nuorisojärjestöön voi aiheuttaa niin paljon ulkosyntyistä häpeää, ettei uskallus riitä kokeilemiseen, saati sitoutumiseen.

Oinas-Panuman mielestä oman poliittisen identiteetin etsimistä ei koskaan pitäisi hävetä. Hänestä esimerkiksi ensimmäisen tapahtuman tarjoaminen maksutta voisi avata uutta, avoimesti markkinoitavissa olevaa väylää tutustua järjestöön.