Poliisi ampui kolme tappaneen asemiehen Kaliforniassa

USA

Kalifornialaisen Gilroyn kaupungin poliisipäällikkö kertoo, että poliisi ampui sunnuntaina ruokafestivaaleilla ammuskelleen miehen.

– Poliisien ja epäillyn välinen laukaustenvaihto kesti alle minuutin. Epäiltyyn osui kuolettavasti, sanoi Gilroyn poliisipäällikkö Scot Smithee tiedotustilaisuudessa.

Uutismedia CNN:n mukaan Yhdysvalloissa ainakin neljä ihmistä kuoli ja useita haavoittui ampumisessa.

Yksi kuolleista on poliisin ampuma hyökkääjä. Kaupungin julkaisema lausunto kertoo haavoittuneita olevan 11.

NBC Bay Area kertoo, että yksi kuolleista on 6-vuotias poika. NBC:n mukaan haavoittuneita on 15.

Gilroyn poliisi ilmoitti etsivänsä myös toista mahdollista hyökkääjää. Paikalla oli myös muita turvallisuusviranomaisia. Etsinnät jatkuivat yöllä länsirannikon aikaa.

Ampumavälikohtaus sattui poliisin mukaan puoli kuuden jälkeen paikallista aikaa sunnuntaina.

Gilroysta kerrottiin, että myös paikallisessa koulussa olisi ammuttu, mutta kaupunki kiistää epäilyn. CNN:n mukaan osa laukauksia karkuun juosseista ihmisistä pakeni läheiselle koululle.

Gilroyssa järjestettiin viikonloppuna Garlic Festival -valkosipuliruokatapahtuma, jota on vietetty tapahtumavastaava Brian Bowen mukaan neljä vuosikymmentä. Kalifornialaisen kaupungin väkiluku on 40 000, ja se sijaitsee 50 kilometrin päässä San Josesta kaakkoon.

Poliisin mukaan Gilroyn epäilty ampuja käytti jonkinlaista kivääriä. Ampumisen motiivista ei ollut vielä varmaa tietoa.

Viranomaiset kertovat, että ampujalla ei ollut tiettyä kohdetta. Hän oli ampunut sattumanvaraisesti.

Mercury News -lehti raportoi ampumisen alkaneen, kun festivaali oli hiljentymässä. Festivaalin työntekijä Shawn Viaggi kertoi heittäytyneensä maahan kuultuaan kovia pamauksia.

– Huusin, että se on oikea ase, lähdetään pois täältä, minkä jälkeen piilouduimme lavan alle, Viaggi kertoi.

13-vuotias Evenny Reys sanoi lehdelle olleensa juuri lähdössä, kun hän näki maassa miehen, joka oli kietonut huivin ampumahaavan ympärille. Maassa makasi itkeviä ihmisiä.

– Maassa oli myös pieni haavoittunut lapsi. Ihmiset heittelivät pöytiä ja tekivät aitoihin reikiä päästäkseen pois, Reys sanoi.

Yhdysvaltalaisissa joukkoviestimissä levisi sosiaalisessa mediassa jaettuja paikalla kuvattuja videoita karkuun juoksevista ihmisistä.

Viikonlopun aikana Yhdysvalloissa sattui samantyyppinen ampumistapaus myös New Yorkissa, missä kaksi miestä avasi tulen korttelijuhlassa Brooklynin kaupunginosassa lauantai-iltana. Yksi ammutuista kuoli ja 11 loukkaantui. Ampujat pääsivät pakoon, eikä heitä ollut saatu kiinni ainakaan vielä sunnuntaina.

https://www.nbcbayarea.com/news/local/Police-Respond-to-Reports-of-Shooting-at-Gilroy-Garlic-Festival-513320251.html https://www.mercurynews.com/2019/07/28/reports-shots-fired-at-gilroy-garlic-festival/