Teollisuuden tilaukset vähenivät lokakuussa

Teollisuus

Teollisuus sai lokakuussa uusia tilauksia 9,5 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskus. Tilaukset vähenivät kaikilla teollisuuden toimialoilla.

Metalliteollisuudessa tilaukset vähenivät vuoden takaisesta 8,7 prosenttia, paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen puolelle 9,4 prosenttia, kemianteollisuudessa 12,3 prosenttia ja tekstiiliteollisuudessa 12,5 prosenttia.

Tammi–lokakuun aikana tilaukset sen sijaan kasvoivat 2,0 prosenttia edellisvuoden vastaavaan jaksoon verrattuna, vaikka ne esimerkiksi syyskuussa vähenivät vuoden takaiseen verrattuna 30,7 prosenttia. Kuukausittaiset vaihtelut ovat suuria, sillä kesäkuussa tilaukset taas kasvoivat 55,6 prosenttia.

Koko teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli lokakuussa 0,8 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Tammi–lokakuun aikana teollisuustuotanto väheni 1,6 prosenttia vuoden takaisesta.

Kausitasoitettu tuotanto kasvoi syyskuussa 1,2 prosenttia ja kesäkuussa 0,1 prosenttia, mutta kaikkina muina kuukausina lukema on jäänyt miinukselle.