Ville-Veikko Rantamaula Helsingin pormestarikisaan – Akavan varapuheenjohtaja haluaa pääkaupungista parhaiten johdetun kaupungin

Kuntavaalit

Ville-Veikko Rantamaula, 39, kertoo olevansa käytettävissä keskustan ehdokkaaksi Helsingin pormestarikisassa.

– Nähdäkseni keskustalaiselle politiikalle on Helsingissä nykyhetkessä enemmän kysyntää kuin koskaan aiemmin. Viestini Helsingille on sivistyksen, kohtuullisuuden ja inhimillisyyden viesti, helsinkiläinen keskustavaikuttaja Rantamaula sanoo tiedotteessa.

Rantamaula on Akavan varapuheenjohtaja ja Tradenomiliiton edunvalvontajohtaja. Helsingin Keskustan pormestariehdokkuudesta kisaavat myös erityisavustaja Eeva Kärkkäinen, 31, sekä lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä, 40.

Helsingin Keskusta valitsee pormestariehdokkaansa 22. joulukuuta ylimääräisessä piirikokouksessa.

Rantamaula sanoo, että hänen tavoitteenaan on tehdä Helsingistä parhaiten johdettu kaupunki.

– Helsinki työllistää noin 38 000 ihmistä ja on samalla Suomen suurin työnantaja. Pormestarin tehtävänä on johtaa kaupungin hallintoa ja taloudenhoito sekä luoda edellytyksiä kasvulle. Siksi pitkä kokemukseni erilaisista johtotehtävistä, hallitustyöskentelystä sekä päättäjien ja viranomaisten kanssa tehdystä yhteistyöstä auttavat tehtävässä menestymistä, Rantamaula sanoo.

Hänen mukaansa keskusteluissa usein unohtuu, että pormestarin toimenkuvassa keskiössä ovat henkilöstöhallinnolliset ja operatiiviset työt.

– Pormestari ei pelkästään valmistele ja esittele asioita kaupungin päättäjille, vaan tehtäväkenttään sisältyy laajasti johtamista sekä yhteistyötä henkilöstön kanssa. Henkilöstö on pidettävä ajan tasalla siitä, mitä tapahtuu. Tavoitteeni on selkeä: Helsingin kaupungilla on hyvinvoivin ja osaavin henkilöstö.

Rantamaulan mukaan kaupunkipolitiikkaa ei voi rakentaa pelkän ideologian varaan, vaan sitä on tehtävä kollektiivisesti kaikkien kaupunkilaisten etua ajatelleen.

– Viime aikoina on kuitenkin ollut havaittavissa Helsingin politiikassa puhdas oman ideologian tuputtaminen, jossa asukkaat jäävät jalkoihin. Se näkyy muun muassa räikeänä vastakkainasetteluna keskusteluissa vaikkapa pyöräilijöiden ja autoilijoiden sekä liha- ja kasvissyöjien välillä.

Helsingin Keskustan entinen puheenjohtaja Rantamaula sanoo, että Helsinki ei kilpaile muiden alueiden kanssa kotimaassa, vaan sen kilpailijoita ovat lähialueiden muut pääkaupungit kuten Tukholma, Tallinna ja Kööpenhamina.

– Siksi Helsingin on oltava vetovoimainen ja kilpailukykyinen kaupunki kansainvälisessä mittakaavassa. Vastakkainasetteluun ja keskinäiseen kisailuun Helsingin ja muiden kotimaan kaupunkien välille ei ole varaa.

Rantamaula sanoo uskovansa, että keskustalaiseen pormestariin on aito mahdollisuus, vaikka puolueen kannatus on ei ole pääkaupungissa tällä hetkellä suurta.

– Nyt on jo havaittavissa, että Helsingin valtapuolueiden välillä voi syntyä isoja ristivetoja nimettävästä ehdokkaasta. Näen, että voimme keskustana olla kokoava voima tällaisessa tilanteessa ja oikealla ehdokasvalinnalla voimme tulla valituksi.

Rantamaula on vaikuttanut myös keskustan puoluehallituksessa ja puoluevaltuustossa. Hän on lähtenyt politiikkaan Helsingissä vuonna 2012, jolloin hän liittyi keskustan jäseneksi. Rantamaula on myös metsänomistaja, metsätalousyrittäjä ja isä.